Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС РОЗСЛІДУЄ НЕЗАКОННІСТЬ ОБРАННЯ ШУФРИЧА ДЕПУТАТОМ

Середа, 25 травня 2005, 19:08
МВС розслідує кримінальну справа за фактом фальсифікації результатів голосування за Нестора Шуфрича на довиборах по 202 округу на Черкащині у 2002 році.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль, про що повідомляє департамент громадських зв'язків МВС.

"Зокрема, слідству на сьогодні відомо, що 3 500 голосів на його користь були куплені по 20 гривень за голос. У фальсифікаціях виборів було задіяно 4 455 відкріпних талонів", - ідеться у повідомленні.

За словами Москаля, справа по даному факту була порушена давно – за зверненням кандидатів по цьому округу Вітренко, Олійника та інших осіб, однак з політичних мотивів довго не розслідувалась.

Заступник міністра повідомив, що на даний час залишаються нерозкритими 19 справ за фактами порушень виборчого законодавства.

На запитання, чи притягувались до відповідальності міліціонери, Москаль відповів, що порушена кримінальна справа стосовно 1-го заступника начальника управління МВС області Довганя за примус підлеглих роздавати чисті відкріпні талони для голосування.

Колишнього начальника облміліції Пидорича було викликано на допит в прокуратуру області.

Свій візит до Черкаської області Москаль пояснив необхідністю активізації роботи міліції по розслідуванню кримінальних справ, порушених під час проведення першого та другого туру виборів.

Він додав, що ідеться про розслідування вбивства капітана Потєхіна на виборчій дільниці №163 виборчого округу №202; напад на виборчі дільниці в місті Сміла та в Лисянському районі; побиття голови виборчого штабу Ющенка в місті Звенигородка тощо.

"На питання журналістів стосовно інциденту в Ужгороді (навколо затримання Івана Різака) Геннадій Москаль повідомив, що все це є провокація та спроба відволікти увагу суспільства від розкриття більш важливих злочинів", - повідомляє МВС.

"Українська правда"

Читайте також:

Наручники, Прошкуратова і друга черепно-мозкова травма Шуфрича за останні п'ять місяців


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування