Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подарував Тарасюку стенд із написом "кляті москалі"

Четвер, 26 травня 2005, 15:27
За перші сто днів нової влади Україну відвідало 14 міністрів закордонних справ. Український міністр закордонних справ Борис Тарасюк за цей час зробив 21 закордонну поїздку.

Про це сказав журналістам сам Тарасюк, проводячи в четвер у МЗС День відкритих дверей.

Показуючи свій робітник кабінет, Тарасюк розповів, що разом з новим міністром у кабінеті з'явився комп'ютер. "Раніш він був чомусь у кімнаті відпочинку", - дивується міністр.

Також у кабінеті з'явилися велика карта світу, карта України 17 століття і велика фотографія з Майдану Незалежності часів "жовтогарячої революції".

На робочому столі міністра стоїть фотографія його матері, зроблена в травні 45-го року біля Рейхстагу в Берліні. На іншій фотографії зображений сам міністр із президентом України.

Великі фотографії острова Зміїного і коси Тузли висять на стіні. "Треба захищати територіальну цілісність", - коментує міністр.

Перед входом у кабінет висить подарунок президента – стенд "Побажай міністру закордонних справ", на якому свої побажання в часи революції залишили люди з Майдану.

Крім побажань здоров'я, щастя і більшої кількості закордонних поїздок, на ньому написані фрази "Україна – в Європу", "Україну – в НАТО", "Не поступайтеся росіянам ні на йоту", "Кляті москалі".

"Люди, що думали, про те й писали. Це свідчить про загальну культуру", - прокоментував Тарасюк додавши, що не відповідає за зміст подарунка президента.

Говорячи про роботу свого відомства, міністр відзначив, що в цілому нею задоволений, однак вважає, що завжди є місце для росту.

За словами міністра, багато проблем у його відомстві поки залишаються невирішеними. Одним з недоліків Тарасюк назвав той факт, що ще не всі співробітники міністерства знають не менш двох іноземних мов.

Крім того міністр закордонних справ звернув увагу на те, що мінімальний оклад у відомстві складає 243 гривні ($48,1), максимальний – 709 гривень ($140,3).

За словами Тарасюка, це вдвічі менше, ніж, приміром, у міністерствах фінансів або юстиції. Міністр пояснює це тим, що "в уряді немає єдиної системи оплати праці".

Проте, на думку Тарасюка, робота в МЗС залишається престижною. Зараз у центральному апараті відомства працює більше 700 чоловік.

Скорочення кадрів у найближчому майбутньому міністр не прогнозує, однак структура відомства буде змінена.

Розповідаючи про свою роботу Борис Тарасюк зізнався, що порушує вказівки прем'єр-міністра, відповідно до якого міністрам необхідно приходити на роботу о 9 ранку й іти не пізніше 10 вечора, приїжджаючи на роботу о 8 ранку і часто затримуючись на роботі.

Міністр розповів, що дуже любить риболовлю, але цього року ще не встиг піймати жодної риби – багато роботи, до того ж дочка виходить заміж.

При цьому, як і багато інших міністрів українського уряду Тарасюк зізнався, що як правило, на родину часу в нього залишається дуже мало.

Новин-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування