Рибачук звинувачує дітей когось з попередників Тимошенко в піратстві. А РНБО порівнює з віагрою

Четвер, 26 травня 2005, 17:24
Віце-прем'єр Олег Рибачук заявляє, що син одного з екс-прем'єр-міністрів України причетний до заводу з виробництва піратських компакт-дисків.

Про це він заявив журналістам під час засідання уряду.

За словами Рибачука, до парламенту наступного тижня внесено законопроект по боротьбі з піратством, який є необхідним для здобуття Україною членства в Світовій організації торгівлі.

Віце-прем'єр вважає, що це дозволить переглянути місце України в чорному списку торгового представника США.

"Однак цього не достатньо. Наївно думати, що 17 інспекторів Міністерства освіти (йому підпорядкований департамент з інтелектуальної власності) зможуть перевірити заводи, які виробляють диски", - зазначив Рибачук.

"Всі знають, син якого екс-прем'єра є власником заводу й дурника валяють", - сказав він. При цьому, за його словами, як тільки законопроект на цю тему вноситься в зал, комуністи починають обурюватися.

За словами Рибачука, він особисто в торгівельному центрі "Глобус" на Майдані незалежності купував піратський диск із справжньою голограмою.

Коли журналісти попросили уточнити, про якого прем’єра йдеться, Рибачук сказав, що його портрет висить в галереї прем’єрів у Кабміні. Як відомо, в галереї нема портретів лише Лазаренка і Януковича.

Рибачук виступив за те, щоб до боротьби з піратством залучити МВС і СБУ.

На питання, скільки часу треба на зупинку піратства, Рибачук сказав, "одна ніч".

Рибачук також повідомив, що шанси на вступ України до СОТ підвищуються, оскільки 24 законопроекти, необхідні для просування до цієї організації внесено до парламенту.

Він додав, що попереду три сесійні тижні, під час яких Рада може ухвалити пакет законопроектів. Загалом, на думку Рибачука, "в України є теоретичні і політичні шанси вступити до СОТ в 2005".

Водночас, "якщо цього року ми не вступимо до СОТ, далі умови будуть ще жорсткіші", вважає віце-прем'єр.

Він особливо відзначив засідання РНБО минулого тижня, яке сприяло вирішенню цього питання.

"Це засідання стало як віагра - завдяки Раді нацбезпеки з'явилося рішення уряду, і тепер треба проводити консультації з фракціями і приймати рішення в парламенті", - додав Рибачук.

На питання, чи слід Україні координувати вступ до СОТ із Росією, як заявляв перший віце-прем'єр Анатолій Кінах, Рибачук сказав: "Це теж саме, як координувати бігунам на 100 метрів свій забіг. Навіть, якщо вони домовляться, все одно хтось переможе, і це визначить фотофініш".

Натомість після засідання уряду Тимошенко сказала, що Кабмін ухвалив 21 з 24 законопроектів по СОТ.

"Уряд у питання вступу до СОТ зробив більше, ніж за попердні 14 років. Щоб не казали опозиційні політики про ці законпроекти, буквально всі позиції пом’якшено або їх негативи знято. Наприклад, важкі питання по аграрному сектору перенесено на 5-6 років", - сказала прем’єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування