Ворог Піскуна радить йому за 5 хвилин вирішити всі питання в парламенті

П'ятниця, 27 травня 2005, 11:46
Колишній заступник генпрокурора Святослава Піскуна Ольга Колінько заявляє, що Піскун незаконно обіймає свою посаду і звільнив її без попереджень, хоча і давно обіцяв це зробити.

Про це вона повідомила в інтерв’ю "Львівській газеті" у п’ятницю.

"Я дізналася про це (звільнення) із засобів масової інформації. Мене не попереджали заздалегідь. Фактично попередженням можна вважати давню обіцянку Піскуна звільнити мене", сказала вона.

Але, за словами Колінько, її непокоїть ситуація, яка склалася довкола посади генпрокурора.

"Піскун обіймає її нелегітимно, і я неодноразово заявляла про це. І юридична спільнота, і президент, і парламент мовчать... Якщо він такий незамінний, то що заважає за п’ять хвилин написати подання до Верховної Ради, щоб там його затвердили на посаді?", зазначає вона.

Також Колінько розкритикувала розслідування Генпрокуратурою резонансних справ, зокрема справи Гонгадзе.

"Чому досі в суді немає справи про отруєння президента Ющенка? Де справа щодо Гонґадзе? Якщо замовників цього злочину ще не встановлено, то можна цю частину виокремити в інше провадження. Спливають передбачені законом два місяці з моменту визнання (1 березня) підозрюваними своєї провини, а справа ще не в суді", сказала вона.

Також колишній заступник Піскуна вважає, що він "на своїй посаді тільки те й робить, що знищує докази своїх попередніх злочинів".

"Чому він не затримав у грудні генерала Пукача, основного підозрюваного в керуванні виконавцями вбивства, адже, як повідомив голова СБУ, той виїхав з України наприкінці грудня?", запитала Колінко.

На питання, що Колінько збирається робити після звільнення, вона відповіла, що в неї є вже декілька пропозицій, "зокрема від деяких партій, щоб зайнятися політичною діяльністю".

"Я ще не визначилась. Єдине, що можу сказати вже зараз: не залишуся на узбіччі громадського життя", сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування