Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко говорить, що він причетний до затримання убивць Гонгадзе, а не Піскун

П'ятниця, 27 травня 2005, 12:52
Екс-глава СБУ Ігор Смєшко заявляє, що ще під час його керівництва спецслужбою були вчинені дії, які допомогли затримати убивць Георгія Гонгадзе.

"Критичним у розслідуванні було 27 січня нинішнього року", - сказав в інтерв'ю "Фактам" Ігор Смєшко, який був звільнений з посади глави СБУ в лютому 2005.

За словами Смєшка, у цей день підрозділ СБУ "забезпечив результативний допит слідчими прокуратури двох ключових свідків".

Ці люди, повідомив Смєшко, уперше дали свідчення, які дозволили затримати обвинувачуваних у скоєнні убивства Гонгадзе.

"Позитивну роль після цього зіграла і міліція, яка до лютого 2005 року не брала активної участі в оперативному супроводі слідства. При цьому я не применшую і високопрофесійну роботу слідчих прокуратури. Але при чому тут особисто генпрокурор Святослав Піскун?", - сказав Смєшко.

Смєшко розповів, що для отримання бази доказів у справі Гонгадзе головним було знайти свідків, які під протокол дали би свідчення, хто безпосередньо зняв міліцейську "наружку" з Гонгадзе в день його зникнення.

Також, за його словами, важливо було установити, яка машина під'їхала до місця перебування Гонгадзе на бульварі Лесі Українки, у яке саме авто сів Георгій і хто був у машині разом з ним.

"От в одержанні цих даних вирішальною була оперативна робота відповідного спецуправління СБУ", - сказав Смєшко.

За його словами, це додаткове спецуправління було створено усередині Головного управління "К" для розслідування особливо важливих справ, його роботу "професійно" координував заступник Смєшка Микола Обіход.

Смєшко сказав, що ще в серпні 2004 року СБУ повідомило прокуратурі, хто з керівних працівників міліції в день зникнення Гонгадзе безпосередньо на місці зняв "наружку".

Це, за словами Смєшка, дозволило установити, хто з працівників міліції міг після зняття "наружки" мати контакт із Гонгадзе перед його зникненням.

"Зараз, на жаль, це управління, як мені сказали, ліквідовано. Його начальник – дуже талановитий оперативник, наскільки мені відомо, виведений поза штат", - додав Смєшко.

Говорячи про пошук замовників убивства Гонгадзе, Смєшко сказав, що це "довга дорога в дюнах".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...