Піскун називає три головних моменти у справі Гонгадзе

П'ятниця, 27 травня 2005, 13:18
Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє, що кримінальна справа по факту вбивства журналіста Георгія Гонгадзе знаходиться в завершальній стадії і залишається "вирішити тільки три моменти".

"Справа Гонгадзе на стадії вирішення, закінчується її розслідування. Залишається три основних моменти, які необхідно вирішити", - сказав Піскун журналістам у п'ятницю в Києві.

Генпрокурор зауважив, що перший момент - це затримання колишнього начальника департаменту кримінальної розвідки МВС України Олексія Пукача.

"Було б добре, якби затримали Пукача", - сказав Піскун, підкресливши, що це затримання значно скоротить терміни розслідування справи.

Другий момент, за словами прокурора, - це надання свідчень екс-майором держохорони Миколою Мельниченком: "Якби Мельниченко виконав свої обіцянки і відповів на питання прокуратури США, і віддав необхідні документи..."

Третім моментом, сказав Піскун, є необхідність проведення експертизи тіла Гонгадзе. Генпрокурор пояснив, що мама журналіста наполягала на проведенні додаткової експертизи, і Піскун не зміг не виконати цього клопотання, оскільки "невиконання клопотання могло викликати питання в суді".

За словами генпрокурора, зараз проводиться міжнародна судова експертиза тіла Гонгадзе, в якій беруть участь фахівці з Німеччини, Голландії, Швейцарії й України.

"Це три позиції. Коли Піскун закриває їх і слідчий закриває - справа йде в суд", - сказав генеральний прокурор.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування