Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СМЄШКО ГОВОРИТЬ, ЩО ОТРУЇТИ ЮЩЕНКА МОГЛИ ТІ, ХТО ЗБИРАВСЯ ЙОГО ПІДІРВАТИ

П'ятниця, 27 травня 2005, 13:22
Екс-глава СБУ Ігор Смєшко вважає, що президенту Віктору Ющенку навіюють версію, що він був отруєний під час вечері із самим Смєшком і його заступником Володимиром Сацюком.

"У мене складається враження, що увагу Віктора Ющенка в історії з отруєнням відволікають саме від двох серйозних версій, які ми свого часу відпрацьовували", - сказав Смєшко в інтерв'ю "Фактам".

Також, на його думку, неназвані ним люди "намагаються створити в президента ілюзію того, що перспективною є третя – отруєння вечерею на дачі Сацюка".

"Може бути, хтось зацікавлений у тому, щоб президент, сфокусувавши свою увагу на даному напрямку, втратив час, особисто "вріс" у дану тему, а потім виявився в певний момент перед тим, що тут нічого немає? Мені чомусь здається, що цей момент може наступити перед виборами", - сказав Смєшко.

За словами Смєшка, було три робочі версії, причому "дві з них дуже істотно вказували, що плани (отруєння) виношувалися".

"Більше того, фігуранти по одній із цих двох версій, як виявилося надалі, мали стосунок і до затриманих, які збиралися підірвати штаб Ющенка в жовтні", - сказав Смєшко.

"Були затримані дві особи, які ховали в машині біля штабу Ющенка три кілограми пластиду. Цієї вибухівки достатньо, щоб від багатоповерхового будинку залишилися руїни... Тим більше в машині були не просто матеріали для виготовлення вибухівки, а готовий вибуховий пристрій з радіоелектронним управлінням".

"Зазвичай перед використанням пластиду (професіонали-підривники це знають) невелика кількість матеріалу випробовується. Після вилучення пластиду в затриманих виявилося, що він був уже випробуваний. Бракувало рівно стільки вибухівки, скільки необхідно для проби", - додав Смєшко.

За його словами, затримані москвичі, "один був членом злочинного угрупування, другий - перебував у розшуку".

"При собі вони мали фальшиві російські паспорти, а автомобіль, на нашу думку, був спеціально з російськими номерами (...) для того, щоб потім слід направити в Росію".

"Вони дали свідчення, що приїхали "для імітації терористичного акту стосовно кандидата в президенти з метою підвищення його рейтингу під час виборів...", - додав Смєшко.

Однак він не вірить, що вони збиралися імітувати теракт: "Із трьома кілограмами пластиду?! Крім того, у них удома вилучили ще й бойову зброю... Ці люди знали, як такі операції проводити. До того ж вони назвали замовника".

Смєшко сказав, що Ющенко "прекрасно знає", що СБУ не причетне до його отруєння. Він додав, що сама СБУ ініціювала порушення справи.

"Після виступу Віктора Ющенка в парламенті я провів нараду з керівництвом СБУ, де поставив завдання: "У нас зараз на руках нічого немає. Є заява кандидата в президенти. Але для всіх присутніх тут із цієї хвилини немає питання, було отруєння або не було. Виходимо з того, що ми абсолютно віримо словам кандидата в президенти, а виходить, отруєння було. Розкрити його - справа нашої честі", - сказав Смєшко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...