Заступники Білоконя замовили довідок на 150 мільйонів і звільнили бандитів-майбутніх убивць

П'ятниця, 27 травня 2005, 17:43
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що кримінальні елементи, які були відпущені за наказом одного із екс-заступників міністра МВС, після того скоїли вбивство.

Як повідомив Луценко під час гарячої лінії у "Фактах", один із заступників екс-міністра Білоконя особисто давав команди звільнити бандитів, які були привезені до Києва для участі у передвиборчих провокаціях.

"16 кримінальних елементів були звезені під Київ, їх поселити в гуртожиток однієї з енергогенеруючих компаній", - розповів Луценко і додав, що вже тоді вони проявили себе.

За його словами, "вони почали некоректно поводитися з місцевими мешканцями навколишніх будинків, постраждав гастроном". "Для їх затримання приїхав наряд по боротьбі з організованою злочинністю, але один із заступників дав команду, щоб їх звільнили", - додав Луценко.

Пізніше 23 жовтня 2004 року ці люди були доставлені до Центрвиборчкому, де відбувався мітинг Ющенка. Вони почали бити вікна ЦВК, в результаті чого їх затримали самі учасники акції протесту, і міліції доставила їх до райвідділу.

"До начальника райвідділу грізно подзвонили від керівництва МВС, а один із керівників міністерства примусив звільнити затриманих", - сказав Луценко. Він не назвав прізвище заступника міністра, який давав такі команди, але раніше у пресі в такому контексті фігурував Олександр Міленін.

Зараз, за словами Луценка, "вісім з тих затриманих скоїли вбивство і оголошені в розшук".

Водночас Луценко сказав, що ці бандити – не ті, які вночі 23 жовтня нападали на прихильників Ющенка під ЦВК з молотками.

"Це було близько 50 спортсменів східних видів єдиноборств. Їх проплатили і організували інші люди", - сказав Луценко.

Однак, за словами Луценка, це ще не все - один із колишніх заступників міністра проходить по справі будівництва житла для міліції.

"25 мільйонів, виділених на будівництво, за результатами перевірки Контрольно-ревізійного управління зникли безрезультатно для будівництва", - сказав Луценко.

Як відомо, раніше фігурантом цієї справи називали Володимира Поважнюка.

Заступник міністра по тилу, додав Луценко, підписав угоду на виробництво бланків дозвільної документації наперед на 150 мільйонів гривень. "І тепер я змушений купувати всі бланки для довідок про несудимість, прав водіїв у цій фірмі", - додав міністр.

Загалом, за словами Луценка, з часу початку його керівництва МВС "250 наших працівників було віддано під суд". "Ми нікого не будемо покривати тих міліціонерів, які грабували людей або вчиняли злочинну бездіяльність", - додав Луценко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...