Медведчук заявляє, що дачного хобі не має

П'ятниця, 27 травня 2005, 19:13
Лідер Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктор Медведчук заявляє, що ні він, ні його родина не займаються дачним будівництвом, і називає черговою спробою політичного переслідування виклик його в міліцію одночасно з екс-прем'єром Віктором Януковичем.

"Я офіційно заявляю, що ніяких дач в Івано-Франківській, Закарпатській, Київській областях і в Криму ні в мене, ні у членів моєї родини немає. Я і моя родина не займаємося ні будівництвом дач, ні відчуженням земельних ділянок", - заявив він, повідомляє прес-служба СДПУ(о).

За словами Медведчука, він, як законослухняний громадянин, готовий відповісти на будь-які питання, що виникають у правоохоронних органів. "Якщо ці питання мені ставлять через засоби масової інформації, я буду відповідати на них відразу ж через ЗМІ", - додав він.

"Симптоматично, що Івано-Франківська обласна міліція викликає в один день і мене, і Віктора Федоровича Януковича. Тому не можу кваліфікувати це інакше, як чергову спробу політичного переслідування", - відзначив він разом з тим.

Як повідомлялося, Медведчука запросили в міліцію для подання пояснень за фактом незаконного відчуження землі під будівництво комплексу відпочинку "Бескид" у селі Мислівка Шевченківської сільради Івано-Франківської області.

Як повідомило у п'ятницю джерело в правоохоронних органах, Медведчука попросять пояснити, чи належить йому і його родині цей комплекс, а також за фактом оплати за будівництво комплексу.

Пізніше в цей день міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що до колишнього голови адміністрації президента Віктора Медведчука і лідера Партії регіонів Віктора Януковича є питання в міліції Криму, Закарпаття і Києва.

"З огляду на їх хобі щодо цієї справи (дачного будівництва ), то, я боюся, вони найближчим часом, зроблять турне по Україні", - сказав міністр. Разом з тим він не виключив, що всі претензії до Медведчука і Януковича можна буде об'єднати в одне провадження.

"Якщо вони відмовляться (їздити по Україні, щоб відповісти на питання київської, кримської і закарпатської міліції), я не проти їх зібрати в Києві і допитати за дорученням тих обласних слідчих отут, у Головному слідчому управлінні МВС", - сказав Луценко.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Медведчука і Януковича викликають у МВС ще в трьох областях?

Медведчука і Януковича викликають в Івано-Франківську міліцію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування