Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На день Києва Ющенко поставив поруч Тимошенко і Порошенко. І розповів, що зараз модно

Субота, 28 травня 2005, 12:27
Президент Віктор Ющенко подякував киянам за внесок у боротьбі за демократію і висловив упевненість, що Київ допоможе побудувати демократичну Україну.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни на Хрещатику в Києві в суботу в ході урочистостей, присвячених святкуванню дня столиці.

"Я вірю, що київська громада, разом з мерією, разом зі своїм мером, разом з українською владою зробить таку Україну, де буде благословенний народ, що буде насолоджуватися тим, що він живе в Україні, що він зветься українцями", - підкреслив президент.

 
Фото Миколи Лазаренка
 
При цьому він процитував слова апостола Андрія, що у I ст. н.е. сказав на місці сучасного Києва: "Це буде благословенна земля і народ, який на ній буде проживати". "Я вірю в ці пророчі слова", - сказав Ющенко.

"Сьогодні стало модним бути українцем. Сьогодні стало гордо говорити ім'я України. Це відбулося завдяки тому, що п'ять місяців тому з колін устала нація", - сказав президент, при цьому додавши, що "перший приклад того як боротися за свій завтрашній день показали кияни".

При цьому він подякував киянам за те, що вони першими дали притулок українцям із усіх куточків країни, "обігріли Хрещатик" де стояло більше 800 наметів, і який тоді "не нагадував столицю 3 тисячоліття".

Разом із президентом на трибуні знаходилися прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, секретар РНБО Петро Порошенко, держсекретар Олександр Зінченко, члени українського уряду.

З поздоровленням до киян звернувся глава Київдержадміністрації Олександр Омельченко.

По Хрещатику пройшли колони з прапорами районів столиці, творчі ансамблі, і представники підприємств Києва.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування