Guardian: Помаранчева революція – результат таємного планування

Субота, 28 травня 2005, 19:13
"Помаранчева революція" була "результатом кропіткого таємного планування, яким найближче оточення Ющенка займалося не один рік".

Таку думку висловлює британська газета "Guardian" у статті за назвою "Майстерня революції", переклад якої публікує Inopressa.ru.

"Усе це нагадувало казку: злий король отруїв народного захисника і намагався перешкодити йому взяти владу, але люди зібралися в столиці і в один голос кричали, що не підуть, поки не доб’ються справедливості", - відзначає видання.

"У такому викладі подій "помаранчевої революції" в Україні є частка істини, але лише частка", - говориться в статті.

"Коли в грудні я ходив по табору, я не міг не звернути уваги на ознаки ретельної підготовки: польові кухні і намети для демонстрантів, розважальну програму, професіоналізм знімальних груп телебачення, кількість яскраво-помаранчевих логотипів. Дивувало те, як мало журналістів помітило очевидні речі", - стверджує британський журналіст.

"Справжня історія "помаранчевої революції" набагато цікавіша за казку, у яку багато хто повірив", - говориться в статті.

"Це історія не стільки про те, що відбулося на Україні в 2004 році, скільки про те, як у XXI столітті розмивається межа між політикою і шоу. За словами Романа Безсмертного, менеджера кампанії Ющенка і віце-прем'єра його нинішнього уряду, метою, власне кажучи, був мирний державний переворот", - відзначає автор.

"Успіх "помаранчевої революції" викликав демократичне сп'яніння, під впливом якого різноманітні демонстрації в усьому світі видають за нову зорю свободи в українських традиціях", - говориться в статті.

"Але те, чого домоглася команда Ющенка, вимагає більшого, ніж невдоволення і надія на зміни", - підкреслює автор матеріалу.

"Потрібні великі гроші (у даному випадку, Держдепартамент США, за його словами, витратив на Україну 67 млн доларів за останні два роки; за оцінками того ж Держдепу, Росія дала супротивникам до 300 млн доларів)", - відзначає журналіст.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування