Британія поверне Україні її нелегалів з усього ЄС

Понеділок, 30 травня 2005, 11:30
Британський уряд заявив, що його пріоритетом на час піврічного головування в Європейському Союзі, яке почнеться в липні, буде боротьба з нелегальною міграцією.

Для цього, крім іншого, заплановані переговори з Україною.

Як заявив міністр внутрішніх справ Великобританії Чарльз Кларк, слова якого наводить Deutsche Welle, планується підписати угоду з Україною про повернення українських мігрантів, що прибули в Євросоюз нелегально.

Інші країни, з якими повинні бути підписані подібні угоди в період головування Великобританії в ЄС, - це Мароко і Росія.

Кларк сказав, що в обмін на повернення мігрантів ці країни можуть розраховувати на "міцні і стабільні" взаємини з Європейським Союзом.

Раніше відзначалося, що підписання угоди про реадмісію мігрантів є умовою, за якої ЄС може послабити візовий режим для громадян України. Європейська комісія вже завершила переговори про реадмісію з Албанією, Шрі-Ланкою і Гонконгом.

Кларк додав, що сподівається на подібні досягнення також з Туреччиною, Китаєм і Пакистаном, але це навряд чи вдасться зробити при британському головуванні в ЄС.

Британський уряд, разом з тим, хотів би просунути так звану "програму регіонального захисту" для підтримки країн, яким складно самим справитися з проблемою мігрантів.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування