ЯНУКОВИЧ НЕ ПРИЙШОВ НА ДОПИТ. УБОЗ не знає, де його шукати

Понеділок, 30 травня 2005, 13:12
Екс-прем'єр-міністр України Віктор Янукович не з'явився на допит до київського Управління по боротьбі з організованою злочинністю для надання пояснень.

Про це журналістам, які очікували на прибуття Януковича біля будівлі київського УБОЗу, повідомив начальник зазначеної установи Валерій Гелетей.

За його словами, Янукович не з'явився на допит і у слідчих немає наразі інформації, з яких саме причин.

За словами Гелетея, УБОЗ очікує пояснень з боку екс-прем'єра і в разі, якщо з'ясується, що він не з'явився на допит з поважних причин, його буде викликано повторно.

Але, за словами Гелетея, якщо з'ясується, що Янукович проігнорував виклик на допит, або навмисно, або з неповаги до правоохоронних органів, то міліція буде діяти відповідно до чинного законодавства, а саме: стаття 136 Кримінально-процесуального кодексу дозволяє доставити для допиту особу за допомогою співробітників правоохоронних органів.

Відповідаючи на питання, чи був Янукович офіційно викликаний для надання пояснень у справі повісткою, Гелетей сказав, що через те, що у правоохоронців немає чіткої інформації, де саме перебуває Янукович, бо часто їздить по всій державі, було прийнято рішення офіційно повідомити його щодо допиту через засоби масової інформації.

Януковича викликали для надання пояснень у кримінальній справі, яку було порушено за фактом незаконного виділення 4,8 млн. грн. з державного бюджету України за розпорядженням Кабміну від 17 червня 2004 року державному підприємству міжнародний аеропорту "Донецьк" для закупівлі технічних засобів.

УНІАН

Читайте також:

МЕДВЕДЧУКА І ЯНУКОВИЧА ВИКЛИКАЮТЬ ДО МВС ЩЕ У ТРЬОХ ОБЛАСТЯХ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News