Ющенко повідомляє нове про справу Гонгадзе. Піскун їде в США

Понеділок, 30 травня 2005, 13:45
Кілька тижнів тому було отримано "дуже важливі" речові докази у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про це в суботу на прес-конференції у Тернополі повідомив президент Віктор Ющенко.

За його словами, ці речі понад три роки пролежали "у канавах, під ліщиною".

Президент зазначив, для того, щоб справу було передано до суду, правоохоронцям потрібно знайти генерала Олексія Пукача.

"Можливо, тоді ми отримаємо відповідь, де знаходиться голова Гії Гонгадзе", - припустив Ющенко, повідомляє ІМІ з посиланням на УНІАН.

За його словами, зараз перед правоохоронними органами стоїть завдання "отримати останні докази і знайти останніх генералів, які були задіяні у цій справі".

"Як президент я дав усі розпорядження для того, щоб розслідування було якнайшвидше завершене", - запевнив він.

Між тим, раніше генпрокурор Святослав Піскун заявив про намір у липні зустрітися з генеральним прокурором США і обговорити з ним, зокрема, питання, пов'язані зі справою про убивство Гонгадзе.

Він хотів би, щоб до цієї зустрічі, за узгодженням із правоохоронними органами США, в Америці побувала оперативно-слідча група у справі Гонгадзе "для проведення слідчо-оперативних дій, пов'язаних із плівками майора Миколи Мельниченка".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, генпрокурор підкреслив, що однією з основних умов для завершення розслідування справи Гонгадзе є отримання свідчень Мельниченка.

"Потрібно, щоб Мельниченко виконав свої обіцянки відповісти на ті питання, які знаходяться в прокуратурі США, і віддати всі необхідні документи там", - сказав Піскун.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування