Радник Ющенка знову обвинуватив Тимошенко й пророкує її відставку

Понеділок, 30 травня 2005, 14:14
Радник президента України Борис Нємцов не виключає скорої відставки Юлії Тимошенко з посади голови кабінету міністрів.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок у російському Інтерфаксі.

Нємцов також додав, що Тимошенко - людина видатна, талановита й смілива, але її методи управління небезпечні для України, і це треба мати на увазі. "При цьому вона буде наполягати на своїй позиції, навіть коли трапляються очевидні провали", - зазначив Нємцов.

Він також зауважив, що "інвестиційний клімат в Україні погіршується, і це є наслідком помилок, допущених урядом Тимошенко". "Замість того, щоб туди приходили капітали, вони звідти йдуть", - сказав Нємцов.

За його словами, "уповільнюються темпи економічного зростання, і особливо небезпечно, що скорочуються інвестиції в експортозорієнтовані галузі, які є локомотивом української економіки".

"Все це, на мій погляд, наслідок великих помилок уряду Тимошенко. Спроби ручного управління економікою через регулювання цін призвели до масштабної енергетичної кризи, перебореної завдяки втручанню президента країни. Друге - це вкрай безцеремонне ставлення до власності", - заявив Нємцов.

За його словами, інвестори в США, Європі й Росії "дуже насторожено дивляться на те, як розвивається економічна ситуація". "Країна мала шанс залучити мільярди доларів, насправді інвестиції (в економіку України) практично відсутні", - сказав Нємцов.

"Доти, поки влада не скаже, що вона стоїть на стражі закону, що вона захищає права власників, що вона не буде некваліфіковано втручатися в економіку, там грошей не буде. Я шкодую, що цей курс проводиться, він завдає великої шкоди українському народу й у результаті - великий збиток по Росії, оскільки невдача "помаранчевої революції" - це удар по Росії", - заявив Нємцов.

Тим часом він висловився за припинення кримінальної справи, розслідуваної в Росії щодо українського прем'єра. "Я вважаю, що було б правильним, якби кримінальну справу щодо Тимошенко було закрито. Якщо в нас добросусідські відносини, треба дотримуватися елементарних речей", - сказав Нємцов.

При цьому, відповідаючи на питання, чи відбудеться візит Тимошенко до Москви, Нємцов сказав: "Вона, напевно, приїде".

Це вже не перші слова критики Нємцова щодо Тимошенко. Пізніше він пом'якшив свою позицію.

"Ехо Москви", Інтерфакс.

Читайте також:

Радники Ющенка і Кучми рекомендують "прощатися" з Тимошенко

Радник Ющенка вже не рекомендує "прощатися" з Тимошенко, а називає її кращим "кремлівським другом"

Тимошенко на заяви Нємцова згадала про "Службовий роман"

Тимошенко не відлякають від Ющенка метеорити. Але готова сама лякати росіян

РОСІЯНИ НЕ ЗАКРИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ ТИМОШЕНКО


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування