Мартинюк побув Ющенком й назвав Тимошенко тимчасовою

Понеділок, 30 травня 2005, 16:24
Перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк називає нинішній уряд тимчасовим й звинувачує прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у зневазі законами.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції в Києві, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Мартинюка, проблема всіх урядів в Україні полягає в тому, що вони тимчасові й утримуються максимум півтора-два роки, і саме тому кожна урядова команда, виходячи з того, що вона тимчасова, часто думає не про державу, а про те, "як поповнити свій бізнес або відновити те, що в нього відібрали".

На думку Мартинюка, у нинішнього уряду немає головного - плановості: "У них з ранку може бути одне рішення, а ввечері - зовсім протилежне".

Крім того, Мартинюк заявив про те, що уряд змушує парламент на швидку руку працювати над тими законопроектами, які він "штампує". Він також сказав, що з уряду виходять в основному сирі законопроекти, які в такому ж вигляді потім виходять із парламенту, оскільки, за його словами, у депутатів відсутня можливість ознайомитися з документом і внести в нього корективи.

Мартинюк стверджує, що Тимошенко часто зневажає законами, коли звертається до парламенту із проханням перенести розгляд того або іншого питання.

Він також упевнений, що деякі депутати-сумісники залишаться депутатами до наступних парламентських виборів. За його словами, на даний час у парламенті залишається 29 депутатів-сумісників.

Він також додав, що в останні дні не було жодних рішень суду щодо припинення повноважень таких депутатів. При цьому він відзначив, що зараз доля сумісників знаходиться в руках суду, і висловив упевненість, що декого із сумісників суд не позбавить повноважень до березня наступного року.

Мартинюк переконаний, що сьогодні деякі депутати справедливо порушують питання про моральність сумісників, які дозволяють собі приходити на погоджувальну раду й вимагати прийняття тих законопроектів, які потрібні для вже очолюваного ними відомства.

"Якби я був президентом, то через півдня питання з усіма сумісниками було б вирішено, оскільки вони не прикрашають президента", - заявив Мартинюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування