Литвин дозволив СДПУ(о) блокувати трибуну і турбується про рейтинг

Понеділок, 30 травня 2005, 17:31
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин дозволив представникам СДПУ(о) блокувати трибуну парламенту, але попередив, що це відіб’ється на рейтингу самих же депутатів.

Так голова Верховної Ради в ході спільного засідання з представниками уряду відреагував на пропозицію депутата від СДПУ(о) Ігоря Шурми розглянути побиття депутатів цієї фракції позаминулої п’ятниці в Ужгороді.

Спікер нагадав, що це питання виносилося у понеділок на погоджувальну раду, і воно не знайшло підтримки.

Він також нагадав, що раніше було домовлено, що побиття депутатів розглядатиметься у середу разом зі звітом комісії із захисту прав людини.

"А ви знову хочете, щоб заслуховували депутатів. Це знов три години. І, значить, ми знову день не будемо працювати", - сказав спікер.

Він запропонував, щоб у вівторок зранку почалось засідання Верховної Ради під головуванням Мартинюка, а керівники фракцій шукатимуть компроміс у нього в кабінеті.

"Давайте не пред’являти претензій один одному, хоча я завжди стояв і стоятиму на тому, що треба захищати депутатів. Але не треба зменшувати потенціал підтримки депутатів у залі", - сказав спікер.

"Давайте знайдемо серединне рішення: щоб захистити депутатів і не опускатися нижче плінтуса", - сказав Литвин. Він послався на те, що через блокування знову падає рівень довіри до Верховної Ради.

"Люди дивляться на нас і кажуть: "Праві, що їх б'ють"… Якщо працювати так і далі, то на вибори нічого йти. Люди думатимуть, що Кабмін вносить рішення про кредитування житла під три-чотири відсотки, а ці невігласи сидять і не хочуть приймати рішення. От і подумайте, в кого буде рости рейтинг", - сказав Литвин.

"Верховна Рада буде працювати за будь-яких обставин", - наголосив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування