Омельченка виключили з його партії. "Єдність" позбавиться єдності?

Понеділок, 30 травня 2005, 18:11
Голова Київміськорганізації партії "Єдність" Володимир Яловий визнає загрозу виникнення розколу в організації у зв'язку з діями члена Центральної ради "Єдності" Юрія Пальчуковського.

Пальчуковський був обраний однією третиною складу ради в.о. голови партії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо Пальчуковський буде наполягати на своїй позиції, то дійсно виникне загроза розколу, але я думаю, спочатку Центральна рада, а потім і з'їзд висловлять свою позицію з цього питання", - заявив Яловий.

"Мені б хотілося, щоб такого (розколу в партії "Єдність") не було", - підкреслив він.

Яловий вважає "помилкою" Пальчуковського прийняття від імені Центральної ради рішення про виключення з рядів партії її лідера Олександра Омельченка, Ялового, народного депутата Станіслава Сташевського й низки інших членів "за грубі порушення статуту".

"Те, що він (Пальчуковський) з 34-х членів Центральної ради зібрав шістьох і прийняв рішення від імені всієї Центральної ради, і тепер стоїть на цій позиції - це його помилка. Так бути не може", - підкреслив Яловий.

За його словами, "більшість членів Центральної ради пропонують провести легітимне засідання" для розгляду ситуації, що склалася. Попередньо це питання буде обговорюватися на засіданні президії партії в понеділок, а засідання Центральної ради заплановано на 3 червня.

Як повідомлялося, 20 травня на засіданні Центральної ради, де були присутні 6 членів, було ухвалено рішення виключити з партії Омельченка, Сташевського, Ялового, Пітцика, Головача "за грубі порушення уставу партії" і на підставі їхніх заяв про вступ до партії "Національний Союз Наша Україна". При цьому в.о. голови партії "Єдність" був обраний член Центральної ради Пальчуковський.

19 травня Омельченко заявив, що виконання обов'язків голови партії "Єдність" покладено на Ялового. При цьому він відмовився підтвердити або спростувати інформацію про те, що склав із себе повноваження голови партії у зв'язку з обранням до політради партії "Народний союз Наша Україна".

Омельченко повідомив, що з'їзд, на якому "Єдність" визначиться, продовжувати їй діяльність або саморозпуститися, відбудеться наприкінці червня.

Разом з тим, у Київській міській партійній організації партії "Єдність" повідомили, що питання про призначення в.о. голови партії попередньо розглядається на засіданні президії партії, а остаточне рішення буде прийнято на засіданні Центральної ради 3 червня.

Читайте також:

Омельченко віддав головування в "Єдності", але сидить на двох стільцях?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...