У конфлікті в Козині особисте втручання Ющенка не допомогло. Жовтяк все зіпсував?

Понеділок, 30 травня 2005, 19:24
Представники президента Віктора Ющенка не змогли врегулювати конфлікт, який склався між козинською сільською радою та її головою Валентиною Горобець.

Про це повідомляє інтернет-видання "Обком".

Як відомо, конфлікт між Горобець і сільрадою через дозвіл продажу землі продовжується вже рік.

За даними "Обкому", присутній на сесії губернатор Київської області Євген Жовтяк запропонував сільраді саморозпуститися, а представник Ющенка депутат Віра Ульянченко ухвалила рішення звернутися до президента з проханням ввести в Козині президентське правління.

У свою чергу, жителі селища прийняли "звернення до світової спільноти з проханням вплинути на ситуацію з численними порушеннями прав людини в Козині".

Один з депутатів вніс пропозицію про відставку Горобець, саморозпуск сільради і призначення виборів нового складу разом з головою, яке підтримали депутати і громадськість.

Проте губернатор Київщини "особисто" призначив дату наступної сесії сільради на 4 червня.

Як повідомляє "Обком", з початку сесії сільський голова Козина Валентина Горобець, відмовилася надати депутатам звіт про роботу виконавчих органів, про виконання програми соціально-економічного розвитку селища і про виконання бюджету селища за 2004 рік, що передбачено Бюджетним Кодексом.

Також при підготовці порядку денного Горобець "не врахувала жодної пропозиції депутатів, відповідаючи їм, що є вказівка депутата Віри Ульянченко про заборону втручання депутатів в процес підготовки сесії", стверджує видання.

Крім того, відзначає "Обком", Горобець намагалася відкрити 31-у сесію, тоді як депутати вже провели 38 сесій Козинської селищної ради 25 скликання, а на 32-й і на 36-й сесіях усували її від виконання обов'язків голови ради.

"Обком" нагадує, що проти Горобець також було порушено три кримінальні справи за зловживання службовим положенням. 6 травня 2005 року вона була арештована рішенням Печерського суду Києва. А 9 травня нібито за телефонним дзвінком Ющенка випущена з СІЗО.

Видання нагадує, що сесії сільради в Козині передувала нарада 19 травня 2004 року в кабінеті президента, на якому, окрім Ющенка, були присутні секретар РНБО Петро Порошенко, генпрокурор Святослав Піскун, перший помічник президента Олександр Третьяков, а також Жовтяк, Ульянченко і Горобець.

Як стверджують журналісти "Обкому", суть наради зводилася до простого "нав'язування сільському депутатському корпусу" "забути" про відставку Горобець і провести чергову сесію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування