Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Семенюк в чорному списку 199 підприємств. На мирову з Пінчуком і Ахметовим вона не піде

Понеділок, 30 травня 2005, 19:45
Керівник Фонду держмайна Валентина Семенюк не вважає можливою мирову угоду у справі "Криворіжсталі", як це пропонують її власники.

"Перш за все, питання сьогодні розглядає суд і і мирова угода навіть не може бути предметом розгляду, тому що це не є вимогою прокуратури і Фонду держмайна, які ставилися при подачі документів до суду. Тому про питання мирової угоди не може бути й мови", - сказала Семенюк у понеділок в коментарі журналістам.

Щодо економічної сторони, то глава ФДМ зазначила, що "треба сідати за стіл і рахувати затрати зі сторони держави за період, коли об’єктом управляла інша структура, завдані збитки, а тоді можна говорити".

За її словами, все треба вирішувати виключно на правовій основі, бо "завтра з'явиться n-на кількість таких підприємств і знов будуть думати про мирові угоди".

"Там, де можливі мирові угоди, справу треба було вирішувати ще до того, як вона стала предметом суду", - зазначила Семенюк.

На питання, яка приблизно кількість підприємств може підлягати дооцінці, глава ФДМ сказала, що не може нічого говорити. Поки не буде ухвалено відповідний законопроект.

"Якщо ви вчора купили квартиру, а сьогодні вам кажуть доплатіть, бо ціна була неправильною, то це слід робити виключно на правовій основі", - зазначила вона.

За словами Семенюк, фонд держмайна має одну підставу для перегляду приватизації – це невиконання інвестзобов'язань.

"Якщо не виконуються інвестзобов'язання, то ми звертаємось до суду, суд приймає рішення, і ми повертаємо об’єкт до держави. Якщо програли суд – цей об’єкт ми повернути не можем", - зазначила вона.

"На сьогоднішній день у мене був такий 191 об'єкт (які не виконують інвестзобов'язання), і я підписала, здається ще 8, тобто десь 199 об'єктів", - сказала Семенюк.

Голова ФДМ не погодилась, що відсутність чіткого списку підприємств створює негативний імідж серед іноземних інвесторів.

"Я іноземним інвесторам завжди кажу: ви не хвилюйтеся, у вас нічого забирати, бо вас ніхто не допускав до приватизації. Приватизацією займалися в основному олігархи, які виступали посередником між первинним і вторинним ринком цінних паперів. Питання невиконання інвестзобов'язань, там де не потрібна була угода, не є предметом розгляду. Тому боятися нічого", - зазначила Семенюк.

"Українська правда"

Читайте також:

Ахметов і Пінчук пропонують Тимошенко укласти мирову по "Криворіжсталі"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування