Тимошенко відправлять у відставку, щоб забрати електорат опозиції?

Понеділок, 30 травня 2005, 20:53
Лідер партії Трудова Україна Валерій Коновалюк вважає можливою відставку уряду Юлії Тимошенко з метою залучення протестного по відношенню до нової влади електорату на парламентських виборах в 2006 році.

Коментуючи недавні повідомлення про нібито конфлікти у владі, Коновалюк висловив думку, що "за ними, безумовно, хтось стоїть, хтось в цьому зацікавлений".

"Конфлікт визначений тим, що сама ситуація залежить від позиції прем'єр-міністра. Мені здається, що подібна політика усвідомлено будувалася для того, щоб економіка опинилася в такому (критичному) стані, і тому відставка неминуча", - сказав він.

На думку лідера "трудовиків", в ситуації, що створилася, "проявляється багаатоходівка", мета якої полягає в тому, щоб частину протестного відносно нинішньої влади електорату "налаштувати на опального прем'єра, яка намагалася досягти серйозних змін в країні і поліпшити життя людей".

Кажучи про майбутню виборчу кампанію, Коновалюк назвав її "політично динамічною і не завжди прогнозованою", але висловив упевненість, що "Трудова Україна" повинна йти на вибори в 2006 році самостійно.

"Кожна політична партія повинна реально одержати свою оцінку виключно за рахунок голосів своїх виборців. У складі блоку або коаліції це втрачається", - сказав Коновалюк.

Лідер партії впевнений в тому, що в найближчі півтора місяці будуть вироблені нові механізми з метою зміцнення партії, залучення нових людей.

"До осені ми матимемо серйозну політичну силу, яка реально налаштована на перемогу на виборах до парламенту і місцевих рад", - заявив Коновалюк.

Лідер "трудовиків" висловив думку, що єдиного блоку опозиційних сил, швидше за все, не буде. Зокрема, буде створена коаліція "навколо Віктора Януковіча" до складу якої входитиме "близько десятка партій, і зокрема, з домінуванням ряду центристських партій, представлених сьогодні в парламенті".

Також, на думку Коновалюка, буде окрема коаліція лівих сил на чолі з лідером ПСПУ Наталією Вітренко, "до якої приєднаються окремі політичні партії".

Коновалюк вважає, що "на тлі активних помилок влади і того, що відбувається в Україні, у кожного є спокуса збудувати опозицію під себе".

"Я вважаю, що ця позиція помилкова, оскільки коаліція повинна формуватися на основі ідеологічних принципів і реального бачення перспективи", - сказав він.

Відповідаючи на питання про майбутнє "Канівської трійки", Коновалюк сказав, що "воно буде коротшим, ніж у Канівської четвірки".

Як відомо, недавно в Каневі було задекларовано створення союзу між "Народним Союзом Наша Україна", Блоком Юлії Тимошенко і Народною партією Литвина. В той же час, в 1999 році в Каневі лідер СПУ Олександр Мороз, спікер Верховної Ради Олександр Ткаченко, депутат Євген Марчук, мер Черкас Володимир Олійник заявили про створення блоку, який проіснував з вересня по листопад.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування