Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко передасть владу наднаціональному органові. Колись

Вівторок, 31 травня 2005, 10:41
Президент України Віктор Ющенко вважає, що формування Єдиного економічного простору (ЄЕП - входять Україна, Казахстан, РФ і Білорусія) не повинне починатися зі створення наднаціональних інститутів.

Про це він заявив у вівторок в Астані в ході переговорів зі спікером сенату (верхня палата) парламенту Казахстану Нуртаєм Абикаєвим.

"Для нас дуже важливо, щоб ЄЕП почав би формуватися не зі створення наднаціональних інститутів", - сказав Ющенко.

Він думає, що в перспективі країни, що формують ЄЕП, усе одно передадуть частину своїх функцій наднаціональним інститутам.

"Усі розуміють, що рано чи пізно, коли ми побачимо ефективно працюючий механізм економічних відносин у рамках ЄЕП, для того щоб ці відносини і далі розвивалися, до порядку денного буде внесено питання про делегування частини функцій наднаціональним інститутам", - сказав президент України.

"Ми 14 років жили в імперії і зараз хотіли б відчувати суверенітет у ключових питаннях. За нашим глибоким переконанням, зараз було б неправильно зміщати акценти на організаційну частину (створення ЄЕП) - необхідно, щоб люди відчули плюси від того, що ми створили, але для цього потрібен час", - сказав Ющенко.

"Спочатку ми повинні побачити реалізацію національних інтересів - це головне", підкреслив він.

Ющенко знаходиться в Казахстані з дводенним офіційним візитом.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування