Ходорковський отримав 9 років в колонії загального режиму

Вівторок, 31 травня 2005, 12:02
Міщанський суд Москви засудив колишнього голову НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського до дев'яти років позбавлення волі.

Такий же термін одержав глава МФО "МЕНАТЕП" Платон Лебедєв. До п'яти років позбавлення волі умовно засуджений колишній генеральний директор АТЗТ "Волна" Андрій Крайнов.

Ходорковського визнано винним за всіма обвинуваченнями (7 статей Кримінального кодексу Росії і РСФСР), за винятком епізоду, пов'язаного з розкраданням 20% ВАТ "Апатит".

До вступу вироку в законну силу суд залишив попередній запобіжний захід підсудним: Ходорковскому і Лебедєву – утримання під вартою, а Крайнову - під підпискою про невиїзд.

При призначенні покарання підсудним суд врахував пом'якшуючі обставини (наявність неповнолітніх дітей, які раніше не були судимі, а Крайнову - каяття і надалі можливість виправлення).

Відповідно до рішення суду, Ходорковский і Лебедєв будуть відбувати покарання в колонії загального режиму.

У такий спосіб суд задовольнив цивільний позов податкових органів до Ходорковского і Лебедєва в повному обсязі . Федеральна податкова служба пред'явила загальний позов на суму 17 млрд. 395 млн. 449 тис. 282 руб. по ухиленню від сплати податків з організацій.

По епізоду в ухиленні від сплати з доходу фізичної особи ФПС пред'явила Лебедєву позов на суму 15 млн. 987 тис. руб. і Ходорковському - на 62 млн. 454 тис. руб.

Міщанський суд Москви також стягнув кошти з рахунків Лебедєва і Ходорковського в банках "МЕНАТЕП" і "Траст", на які було накладений арешт на користь держави.

РІА "Новості", РБК


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News