Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вагітних фальсифікаторів виборів відпустять

Вівторок, 31 травня 2005, 12:17
Верховна Рада ухвалила запропонований президентом Віктором Ющенком законопроект "Про амністію", яким буде звільнено понад 17 тис. засуджених.

За його ухвалення проголосували 286 депутатів з необхідних 226, повідомляють Українські новини.

Ющенко пропонував амністувати осіб, які на момент скоєння злочину були неповнолітніми; батьків, які мають неповнолітніх дітей або дітей-інвалідів; вагітних жінок; жінок віком понад 50 років і чоловіків віком понад 55 років; ветеранів війни; інвалідів 1-3 груп; хворих на туберкульоз в активній формі; які мають онкологічні захворювання; хворих на СНІД.

Закон передбачає звільнення засуджених за злочини невеликої й середньої тяжкості або засуджених за тяжкі злочини, якщо вони вже відбули не менше половини строку покарання.

Також амністія передбачає скорочення строку позбавлення волі для засуджених.

Відповідно до закону, амністія не поширюється на засуджених, які відбувають покарання у вигляді довічного ув'язнення, мають 2 і більше судимостей, порушували режим у період відбування покарання, скоїли злочини, які призвели до загибелі 2 і більше людей.

Раніше повідомлялося, що законопроект передбачає звільнення у першу чергу громадян, які порушили виборче законодавство під час президентських виборів у 2004 році.

Водночас депутат Андрій Шкіль сказав, що йому важко відповісти на питання, скільки серед амністованих буде осіб, засуджених за фальсифікацію виборів, повідомляє Ліга.

При цьому Шкіль відзначив, що з 10 засуджених, згідно з амністією, лише одна людина матиме на неї шанси.

"Це буде незначна кількість осіб, і тому не варто переживати, що ця амністія підштовхне когось в майбутньому фальсифікувати вибори", - сказав він.

За словами депутата, "амністія - це не реабілітаційний факт". При цьому Шкіль відзначив, що "якщо людина, яка обвинувачена у фальсифікації виборів, є інвалідом першої, другої і третьої груп, або якщо вона хвора на туберкульоз або онкологічне захворювання - вона буде звільнена".

"Але якщо це здорова людина, не вагітна, не була учасником бойових дій, не має на утриманні старих батьків або малолітніх дітей, то вона не буде амністована", - додав Шкіль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...