Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада поверне "спірні" підприємства через суд, а іншим надасть амністію

Вівторок, 31 травня 2005, 12:51
Заступник держсекретаря Сергій Соболєв заявляє, що ті підприємства, які були приватизовані людьми, близькими до екс-президента Кучми, будуть повернуті в держвласність через суд.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Сегодня у вівторок.

"Будуть судові процеси, але не проти тих, хто приватизував, а проти тих, хто організовував фальшиві приватизаційні конкурси. Тобто держава подасть у суд на своїх колишніх чиновників з вимогою анулювати результати подібних конкурсів. Якщо суди приймуть такі рішення, то дані об'єкти знову будуть виставлені на відкритий конкурс", - пояснив Соболєв.

"Я не знаю, скільки цих об'єктів, але це саме ті об'єкти, коли проводилися конкурси для одного претендента. Нехай колишній голова Фонду держмайна Чечетов розповість у суді, чи тиснув хтось на нього, чи змушували його, або він сам влаштовував ці конкурси", - заявив Соболєв.

У понеділок, виступаючи на Дні України в німецькому Бундестазі, Соболєв також сказав, що в питаннях реприватизації все буде вирішуватися не "по-тимошенківськи" і не "по-кінаховськи", а по-президентськи.

"Ті підприємства, які приватизовані людьми, близькими до президента Кучми, їх небагато, і їх повернуть у держвласність через суд. Всім іншим підприємствам президент у цей четвер надасть амністію", - сказав Соболєв.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування