Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жовтяк сфальсифікував рішення Козинської сільради?

Вівторок, 31 травня 2005, 13:25
У селищі Козин, де виник конфлікт між сільською радою та її головою Валентиною Горобець, було ухвалене незаконне рішення про розпуск сільради та проведення дострокових виборів.

Про це повідомило інтернет-видання "Обком" у вівторок.

Як повідомляє "Обком", у вівторок голова Обухівської райдержадміністрації Київської області Віктор Остринський передав депутатам сільради документ, "який, за його словами, є "Рішенням козинської сільради від 29 травня 2005 року".

Видання стверджує, що цей документ було сфальсифіковано, оскільки "29 травня сесія Козинської сільради не тільки не приймала жодного рішення, але навіть не відкривалася".

"Обком" також підкреслює, що подібне рішення було санкціоноване "губернатором Київської області та інших високопосадовців з вулиці Банкової".

У документі йдеться про те, що селищна рада вирішила "... припинити повноваження селищної ради та селищного голови Горобець, ...звернутися до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори селищного голови та селищної ради", а також "звернутися до президента Віктора Ющенка з проханням призначити свого представника, який буде виконувати обов'язки селищного голови до вступу на посаду новообраних селищного голови та селищної ради".

Документ підписаний від імені "селищної голови Валентини Горобець". Як відомо, раніше депутати двічі усували Горобець від виконання обов’язків.

"Обком" нагадує, що проти Горобець також було порушено три кримінальні справи за зловживання службовим положенням. 6 травня 2005 року вона була арештована рішенням Печерського суду Києва. А 9 травня нібито за телефонним дзвінком Ющенка випущена з СІЗО.

За даними видання, 19 травня 2004 року в кабінеті президента була проведена нарада, на якій, окрім Ющенка, були присутні секретар РНБО Петро Порошенко, генпрокурор Святослав Піскун, перший помічник президента Олександр Третьяков, а також Жовтяк, Ульянченко і Горобець.

Як стверджують журналісти "Обкому", суть наради зводилася до простого "нав'язування сільському депутатському корпусу" "забути" про відставку Горобець і провести чергову сесію.

Як відомо, конфлікт між Горобець і сільрадою через дозвіл продажу землі продовжується вже рік.

Читайте також:

У конфлікті в Козині особисте втручання Ющенка не допомогло. Жовтяк все зіпсував?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування