Зелені не ламатимуть будинки у Пущі-Водиці, а вимагатимуть, щоб це робив суд

Вівторок, 31 травня 2005, 14:00
Голова Партії зелених України Віталій Кононов вважає, що будинки, які незаконно побудовані в Пущі-Водиці під Києвом, треба демонтувати.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві у вівторок, коментуючи рішення Шевченківського суду Києва, який визнав рішення Київської міськради стосовно відведення земельних ділянок у Пущі-Водиці незаконним.

"Треба подати у прокуратуру, і на основі рішень суду ці будинки треба демонтувати", - сказав Кононов.

Він також зазначив, що "це справа юриспруденції, сьогодні ПЗУ не може сказати, що ми візьмемо ломи і будемо ламати ці будинки. На це ми не маємо права, але будемо про це відкрито говорити".

Водночас присутній на прес-конференції заступник голови ПЗУ Сергій Курикін висловив переконання, що "Пущі-Водиці потрібно надати статус національного парку, який гарантуватиме недоторканість цієї території".

"Пуща-Водиця має бути територією, яка не може відчужуватись", - сказав Курикін. Він підкреслив, що це зона з унікальним мікрокліматом і має використовуватися для оздоровлення населення.

На його думку, "ці будинки необхідно викупити і використати для оздоровчих цілей – готелів та санаторіїв". При цьому він підкреслив, що "гроші повинна повернути міська влада, яка допустила ухвалення таких незаконних рішень".

Крім того, Кононов нагадав, що ПЗУ очікує на рішення суду стосовно земельної справи по столичній Феофанії. Позов до Шевченківського районного суду Києва був поданий 20 квітня 2005 року.

Він також сказав, що ПЗУ планує "подати багато позовів щодо ділянок, які місцева влада незаконно передала в розпорядження в приватні руки".

Як повідомлялося, у понеділок Шевченківський районний суд Києва визнав такими, що суперечать чинному законодавству, рішення Київміськради стосовно відведення земельних ділянок у Пущі-Водиці.

УНІАН

Читайте також:

Зелені виграли у Омельченка землі Білоконя і Плюща


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News