Януковича не звільняють, але Богатирьова готова його замінити

Вівторок, 31 травня 2005, 14:11
Лідер фракції "Регіонів України" Раїса Богатирьова заявляє, що в Партії регіонів поки немає дискусії про зміну лідера.

"Усі ці розмови про негативний імідж свідчать лише про те, що до Віктора Януковича прикута увага громадськості. Я не обговорювала з ним питання, пов'язані з критикою на його адресу. Думаю, що він прислухається до усього, що кажуть, і, безумовно, робить висновки", - сказала Богатирьова в інтерв'ю "Столичним новинам".

"У партії немає дискусії про зміну лідера: є тільки окремі думки деяких людей. Що стосується мене особисто, то я усвідомлюю, що життя може поставити переді мною такий вибір. А проблема вибору, як ви знаєте, — дуже складна. Але якщо питання постане і партія мені запропонує, а люди довірять, то я готова до цієї ролі", - додала вона.

Богатирьова не стала говорити про те, у якому форматі Партія регіонів піде на вибори, відзначивши тільки свою думку, що партія повинна йти на вибори самостійно.

На питання, чи не зблизили їх зі СДПУ(о) останні події, щоб вони створили спільний блок, Богатирьова сказала, що їй "така думка в голову не приходила".

"Що стосується партії, то в нас багато людей, які вважають, що будь-яку проблему легше вирішити, об'єднавши зусилля. Але це не значить, що нам потрібно з есдеками взятися за руки, створити блок і рухатися одним фронтом. Так, у нас схожі проблеми. Однак ідеологічно ми як і раніше сильно розрізняємося. У нас немає єдиного бачення подальших перспектив майбутнього розвитку України", - відзначила лідер фракції "Регіонів".

Богатирьова також розповіла, що на наступному з'їзді партії в червні "буде визначено підхід до формування партійного списку, почнеться процес формування штабів, буде затверджений начальник штабу". "У нас буде нормальний штаб, причому один, з нормальним керівником, публічним політиком", - додала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи існують дійсно репресії опозиції, Богатирьова відзначила, що "ні в кого, хто прямо або побіжно знайомий з матеріалами справи Колесникова, не викликає сумнівів, що це політичне замовлення".

У той же час, коментуючи заяву Держдуми про те, щоб ініціювати в ПАРЄ перевірку ситуації з правами людини в Україні, Богатирьова відзначила, що "російські політики і раніше, і зараз виявляють увагу до усього, що відбувається в Україні, можливо, надмірну".

"Я маю на увазі і тих, хто співробітничає з українською владою, як наприклад, Борис Нємцов, так і тих, хто шукає контакту з опозицією. Думаю, що події останніх днів в Україні змусили Держдуму піти на такий крок. Безумовно, дружній, але адекватним стосовно нас цей крок не назвеш", - відзначила вона.

"Відсіч потрібно дати усім, хто намагається втручатися в наші справи! Самі розберемося, без виносу сміття з хати", - підкреслила Богатирьова.

Коментуючи чутки про відставку Тимошенко, Богатирьова сказала, що не "варто всерйоз сприймати чутки про відставку Тимошенко".

"Найбільш оптимальним варіантом для нинішньої влади буде, якщо президент сформує новий склад Кабінету міністрів після парламентських виборів 2006 року. Незважаючи на всі тертя усередині владної команди, ніхто з її представників не зацікавлений у тім, щоб Юлія Володимирівна пішла у відставку", - відзначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...