Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші, отримані з квартир заступників Медведчука, підуть на палац

Вівторок, 31 травня 2005, 14:42
Для реставрації Маріїнського палацу Держуправління справами залучить гроші, зароблені від продажу квартир, які мали отримати екс-чиновники часів Леоніда Кучми.

Як повідомив "Українській правді" керівник ДУС Ігор Тарасюк, минулою владою приватним особам з балансу ДУС було виділено п’ять квартир у самому центрі Києва по вулиці Інститутській, 18.

"Ці квартири були безкоштовно надані заступникам глави адміністрації президента і заступникам керівника ДУС", - сказав Тарасюк.

За його словами, кожна така квартира оцінюється в 1,5 мільйона доларів. Після судового рішення ДУС збирається їх продати і направити ці кошти на реконструкцію Маріїнки.

Зараз, сказав Тарасюк, обсяг робіт і необхідного фінансування на ремонт палацу досі не прорахований. Він додав, що триває вивчення ґрунтів та технічної документації.

Говорячи про долю висотного житлового будинку по Грушевського, 9-а, який порушив баланс схилів Маріїнського парку і за знесення якого нещодавно висловився президент Ющенко, Тарасюк сказав, що його збудовано з порушеннями.

"Цей будинок побудовано на дев'ять поверхів вище, ніж було дано дозвіл містобудівною радою", - сказав Тарасюк. За словами керівника ДУС, незаконний дозвіл на добудову було дано Держкомітетом будівництва і архітектури.

Тарасюк спрогнозував, що тепер містобудівна рада подасть до суду для знесення дев'яти зайвих поверхів.

Тарасюк не став коментувати можливість загалом знесення цього будинку, пославшись, що це не його компетенція.

Як відомо, минулого тижня Ющенко сказав, що "це архітектурне творіння, яке треба зняти до нуля". Вважається, що через це будівництво утворилися тріщини на Маріїнському палаці.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко хоче знести будинок, який обурює киян

Втеча від аури Кучми?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування