Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не втручається, ціни на бензин ростуть?

Вівторок, 31 травня 2005, 17:52
У вівторок на АЗС у багатьох регіонах України відновилося зростання цін на 95-й бензин.

Такі дані оприлюднила компанія ЮПЕКО у вівторок.

Найбільше зростання середньої ціни бензину марки А-95 у вівторок у порівнянні з понеділком зафіксоване у Дніпропетровській області (+8 коп./л). За нею йдуть Чернівецька (+6 коп./л), Чернігівська (+5 коп./л), Львівська (+3 коп./л), Черкаська (+3 коп./л), Миколаївська (+2 коп./л), Луганська (+1 коп./л), Одеська (+1 коп./л) і Херсонська області (+1 коп./л).

Разом з тим, у вівторок на АЗС у деяких регіонах України відзначене і зниження середніх цін на 95-й бензин, - повідомляє відділ аналізу ринків ЛIГАБiзнесIнформ.

Так, у Запорізькій області середня роздрібна ціна бензину марки А-95 знизилася у вівторок з 323 до 321 копійки за літр. На одну копійку знизилася середня ціна цього бензину і на кримських АЗС. Однак середня роздрібна ціна 95-го бензину в Криму становить 332 копійки за літр.

У результаті зазначених змін у вівторок середня по Україні роздрібна ціна бензину марки А-95 піднялася ще на одну копійку і склала 3 гривні 22 копійки за літр.

Аналітики пов'язують рух роздрібних цін, який відновився сьогодні на найпопулярнішу в Україні марку бензину, із сезонним ростом попиту на нього з боку вітчизняних автовласників.

Адже, як відомо, зміцнення долара США на міжнародному валютному ринку веде до зниження світових цін на нафту, а офіційний курс долара до гривні залишається незмінним.

"Правда, у вівторок на вітчизняному міжбанку гривня помітно ослабла порівняно з доларом США. Що також посприяло сьогоднішньому ростові роздрібних цін на 95-й бензин", відзначають аналітики.

Як відомо, з метою врегулювання бензинової кризи 25 травня міністерство економіки скоротило термін дії указу Кабміну про встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на дизпаливо і бензини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування