Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Коломні хочуть випустити із в'язниці поплічника Тимошенко

Вівторок, 31 травня 2005, 20:10
Міський суд Коломни у вівторок ухвалив рішення про умовно-дострокове звільнення з колонії колишнього головного фінансиста Міноборони Георгія Олійника.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвоката Олійника Михайла Марова.

Адвокат нагадав, що його підзахисний провів в тюрмі половину строку - два з половиною роки й керівництво колонії вже дало згоду на його умовно-дострокове звільнення, однак остаточне рішення мав прийняти суд.

Адвокат пояснив, що Олійник, відповідно до рішення суду, може бути звільнений після закінчення 10-денного терміну, наданого прокуратурі для оскарження постанови.

"У цьому суді склалася така практика, що реально людина звільняється тільки після закінчення 10-денного терміну оскарження постанови сторонами, однак, на мій погляд, це не відповідає закону. Рішення про звільнення має виконуватися негайно", - сказав адвокат Маров.

Як заявив адвокат, він має намір у найближчі дні "переговорити із суддею й привести всі законні підстави для негайного звільнення Олійника з в'язниці".

Раніше Коломенський міський суд відмовився достроково звільнити Олійника з-під варти, оскільки в ході судового слідства той не визнав себе винним і не відшкодував нанесений його діями збиток.

Однак 21 квітня Мособлсуд, куди з касаційною скаргою звернувся адвокат Олійника, скасував постанову про відмову в достроковому звільненні й направив справу на новий розгляд у Коломенський міський суд.

Московський гарнізонний військовий суд 24 липня 2003 року присудив колишнього начальника Головного управління військового бюджету і фінансування (Гувбіф) Міноборони РФ Олійника до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винним у перевищенні посадових повноважень.

Суд установив, що Олійник, перевищуючи посадові повноваження, здійснив продаж Минобороны, що належали, облігацій внутрішньої валютної позики (ОВВЗ). Усього їм була продана 771 облігація за ціною, що становила приблизно 10% від номіналу.

Таким чином, облігації вартістю більше $54 млн. були продані за $4,5 млн. Дії Олійника, на думку суду, спричинили істотні порушення прав і законних інтересів Міноборони, нанеся йому збиток у розмірі, що перевищує $60 млн.

Раніше Олійник уже був засуджений на три роки за перевищення посадових повноважень при перерахуванні в Україну $450 млн. у рахунок поставок для російського військового відомства.

Однак згодом президія Верховного суду РФ скасувала всі рішення судів першої й другої інстанцій у даній справі й повністю виправдав генерала, звільнивши його від відбування покарання.

За цими епізодами справи Олійника проходила Юлія Тимошенко, яка викликалася на допити в Росію й у зв'язку з неявкою була оголошена в розшук.

Тимошенко називала це репресіями і заявляла, що справа проти неї в Росії була сфабрикована за замовленням Леоніда Кучми.

Зараз російські адвокати Тимошенко домагаються закриття справи стосовно неї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування