Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк шкодує, що обізвав Терьохіна, але натякає на його відставку

Вівторок, 31 травня 2005, 21:48
Неефективна бюджетна політика і відсутність зрозумілої програми економічного розвитку дають підстави вимагати відставку міністра фінансів України Віктора Пинзеника і міністра економіки Сергія Терьохіна.

Про це заявив на прес-конференції заступник глави бюджетного комітету, лідер партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк.

"Ми стаємо заручниками нерозумної політики, яка фактично впливає на життя людей. Відчувається не тільки загроза того, що ми зараз знову перейдемо до стану економічної кризи, але і те, що відсутня бюджетна політика буде негативно впливати на подальший розвиток України", - сказав він.

Разом з тим, заступник глави бюджетного комітету відзначив, що хоча прем'єр (Юлія Тимошенко) уособлює весь уряд, покладати на неї усю відповідальність несправедливо, оскільки "вона зв'язана в кадрових питаннях".

За оцінкою Коновалюка, ситуація в гірничо-металургійному комплексі, вуглевидобувній галузі, військово-промисловому комплексі і машинобудуванні погіршується, але уряд не починає кроків щодо підтримки цих галузей.

На його думку, якщо ситуація з управлінням економічними процесами не буде врегульована, зростання ВВП за підсумками поточного року може скоротитися до 3,5-4%, а інфляція перевищити 20%. При цьому, відповідно до досліджень "Трудової України", вже сьогодні прожитковий мінімум має складати не 423 грн., а з урахуванням зростання цін 546 грн.

Також за його словами, зараз ведеться підготовка проекту виправлень до держбюджету, якими буде запропоновано повернутися до колишньої сфери роботи спрощеної системи оподатковування, відновити преференції ряду галузей, зокрема автомобілебудуванню, змінити підхід до місцевих бюджетів.

Також Коновалюк підкреслив, що на сьогодні Мінфін цілком усунув бюджетний комітет від участі в розробці бюджетної резолюції. "Ми не маємо можливості працювати з урядом навіть на тому рівні, який був у минулому році", - сказав лідер "Трудової України".

За інформацією деяких ЗМІ, під час прес-конференції Коновалюк сказав, що урядовець, який "визначає засади економічної політики", "починає день з пляшки". В контексті цієї його фрази пролунало прізвище міністра економіки Сергія Терьохіна.

Пізніше прес-служба депутата поширила пояснення, в якому говориться, що Коновалюк "шкодує, що в емоційному запалі перейшов на особистості". "Це було зайве" - сказав він.

Інтерфакс-Україна, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування