Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Березовського віддала чіпи, що підтверджують - Кучму писала техніка КДБ?

П'ятниця, 10 червня 2005, 10:49
Керівник Фонду громадських свобод Алекс Гольдфарб заявляє, що чіпи із записами екс-президента Кучми, передані ним до генпрокуратури, дійсно були вироблені в 2002 році, тоді як самі записи датовані 2000 роком.

"Вирішивши не заважати слідству, ми не піддавали цей факт гласності. Однак після того, як про це заявив сам Піскун, нам нема чого мовчати", - говориться в повідомленні Гольдфарба, переданому в п'ятницю.

Гольдфарб також заявив, що "віддаючи ці чипи на експертизу Брюсу Кенігу у 2002 році, Мельниченко зробив хибну заяву, що передає оригінали".

"Нездатність Мельниченка пред'явити оригінали ще раз підтверджує версію, що записи спочатку велися на стаціонарній апаратурі, встановленій в кабінеті Кучми ще КДБ СРСР, і тільки згодом були переведені в цифрову форму", - стверджує Гольдфарб.

За його словами, це означає, що працювала група. "Цілком можливо, що оригіналів взагалі не існує", - вважає він.

Гольдфарб також сумнівається, що Піскунові вдасться одержати від Мельниченка "зрозумілі свідчення за допомогою ФБР".

"Брехати ФБР - можна мати серйозні наслідки. А сказати правду - буде означати що він збрехав під присягою в 2002 році, коли назвав копії оригіналами. Найімовірніше - він відмовиться відповідати на питання щодо походження записів, прикрившись правом не давати свідчення на себе", - вважає Гольдфарб.

Фонд громадських свобод заснований біглим російським бізнесменом Борисом Березовським.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування