Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко просить не боятися нових цін на купе

П'ятниця, 10 червня 2005, 11:44
Міністерство транспорту і зв'язку України поки не подавало пропозиції Кабінету міністрів про підвищення цін на залізничні квитки.

Про це у п’ятницю повідомив журналістам міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко.

Зокрема, він зазначив: "Поки міністерство не подає своїх пропозицій, хоча вони на часі". При цьому Червоненко додав, що проблему з тарифами, яка існує на "Укрзалізниці", він постійно озвучує на засіданнях Кабміну.

За словами міністра, він вважає, що "нічого страшного не відбудеться, якщо подорожчають квитки на проїзд в купейних вагонах". При цьому він зазначив, що якщо подорожчання на купейні квитки і буде, то не більше, ніж на 50%, і "у залежності від економічної ситуації в Україні".

Міністр також додав: "У мене рука не піднімається підняти ціни на квитки для соціальних верств - в електричках, приміських потягах - цього не буде".

Червоненко також повідомив, що на засіданні Кабміну запропонує або підвищення тарифів на залізничні квитки, або ж дотації з бюджету за збитки від перевезень пасажирів.

За його даними, у 2005 році очікується отримати 2,5 млрд. грн. збитків від пасажирських перевезень залізницями України. У 2004 році ці збитки становили 1,8 млрд. грн., додав міністр.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" вже планувала підвищити з 1 квітня цього року тарифи на перевезення пасажирів у вагонах купе і спальних вагонах на 50%.

Однак уряд дав згоду на підвищення тарифів на внутрішньодержавні пасажирські перевезення лише у вагонах СВ на 50%.

Тарифи на проїзд у загальних, плацкартних, купейних вагонах залишені без змін.

8 червня в ефірі "5 каналу" заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Снітко заявив, що "Укрзалізниця" не полишає надії підвищити вартість проїзду в купейних вагонах на 50%.

Він аргументував це тим, що "Укрзалізниця" зазнає збитків від низьких тарифів, але поки що посадовець не називає, коли саме ціни підвищаться.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування