Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун залучає Смешка у справі, яку сам закрив

П'ятниця, 10 червня 2005, 13:07
Справу про контрабанду зброї, по якій свідком викликається екс-глава СБУ Ігор Смєшко, було закрито ще в 2002 році самим Святославом Піскуном.

Про це заявив Ігор Смешко газеті "Сегодня"

"Мені важко судити, що саме мав на увазі генпрокурор", — відзначив він.

"Можу припускати, що в силу тільки йому відомих причин він вирішив витягти на світ Божий справу про підозру офіцерів військових аташатів, що поверталися із закордонного відрядження в Україну в 1995-1998 роках, у контрабанді особистої зброї, що відразу по прибуттю була ними офіційно зареєстрована в МВС", - додав екс-глава СБУ.

"Її, якщо не помиляюся, порушували ще в 2000 році. Слідство велося протягом двох років. Припинили її за відсутністю складу злочину і наміру на контрабанду. Причому, під час перебування генпрокурором... саме Піскуна", - додав він.

Смешко відзначив, що по цій справі проходив як свідок - офіцери, які перетинали кордон, були співробітниками військової розвідки і військових дипломатів.

"Навіщо її знадобилося реанімувати саме зараз, знає, напевно, тільки сам Піскун. У будь-якому випадку йому доведеться тримати відповідь у суді", - запевнив екс-глава СБУ.

Як відомо, у вівторок Піскун заявив, що Смєшко проходить у справі про контрабанду зброї.

Такою була його відповідь на питання, чи піде він у суд за попередні обвинувачення на адресу Смєшка.

Смєшко подав у суд на Піскуна через його заяву в програмі "5-го каналу", що нібито восени 2003 року Смєшко телефоном намагався "приструнити" Піскуна, закликаючи його перед відходом не робити різких рухів, "а то реакція буде швидкою і тихою".

За версією генпрокурора, якраз це мимоволі пригальмувало розкриття "справи Гонгадзе".

Читайте також:

Смєшко проходить у справі контрабанди зброї свідком. А може стати і обвинувачуваним

Піскун не з'явився на суд за позовом Смєшка

Сацюка оголосили в розшук, а Смєшко потрапив у справу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування