Росіяни і норвежці ніяк не вирішать, чи купувати мобільник "Привату"

П'ятниця, 10 червня 2005, 13:22
Національний оператор зв'язку в Норвегії "Telenor" спростував заяви російської компанії "Альфа-Телеком" щодо планів купівлі українського стільникового оператора "Українські радіосистеми" (торговельна марка WellCom).

Як стверджують у "Telenor", заява "Альфа-Телеком" про те, що "Telenor" запропонував "Альфі" спільно купити українського оператора мобільного зв'язку, відомого як WellCom, не відповідає дійсності.

У "Telenor" підкреслюють, що раніше неодноразово заявляли про відсутність впевненості в доцільності бізнес-угоди щодо WellCom.

Також норвезька компанія спростовує ще одну заяву "Альфа-Телеком", що стосується можливого придбання WellCom компанією "Вимпелком". "Якби це придбання було вигідне "Вимпелкому", то "Telenor" як найбільший акціонер "Вимпелкому", мабуть, підтримав би це", - говориться в повідомленні норвезької компанії.

Як відомо, "Telenor" належить 26,6% акцій російського оператора стільникового зв'язку ВАТ "Вимпелком".

Також компанія спростувала заяву, що "Telenor", "Альфа" і "Вимпелком" вели перемовини щодо можливого злиття "Вимпелкому" і українського оператора мобільного зв'язку "Київстар".

"Ця заява не відповідає дійсності. Жодні подібні переговори не проводилися", - стверджує "Telenor".

У компанії також відзначають, що заява компанії "Альфа-Телеком" про відсутність з її боку наміру взяти під свій контроль "Вимпелком" суперечить поправці, внесеній у заповнений "Альфа-Телекомом" документ Schedule 13D, поданий у Комісію SEC 26 травня 2005 року.

У цьому документі "Альфа-Телеком" стверджує, що "Еко-Телеком" (структура групи "Альфа") хотіла б одержати в управління "Вимпелком".

"Альфа-Телеком" керує телекомунікаційними активами групи "Альфа".

Російська група "Альфа" володіє часткою акцій компаній "Київстар", "Голден Телекому" і контролює другого за величиною оператора мобільного зв'язку в Росії і Казахстану - "Вимпелком". У капіталі "Київстару" компанії "Telenor" належить 56,5% акцій, "Альфі" - 43,5%.

Група "Альфа" неодноразово заявляла про намір купити "Українські радіосистеми" на підконтрольне їй ВАТ "Вимпелком", але це наштовхувалося на протидію норвезької компанії "Telenor", що не бажає ростити конкурента "Київстар".

У той же час російське ВАТ "Вимпелком" не відмовляється від свого наміру купити ЗАТ "Українські радіосистеми". Для цього нібито обраний варіант придбання компанії через венчурний інвестиційний фонд. "Вимпелком" також розглядає можливість покупки міноритарної частки в УРС.

Ліга

"Приват" таки продасть мобільник, і в Україні з'явиться "Білайн"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування