Тимошенко назвали яскравою, а Березовського попросили "не мукати"

П'ятниця, 10 червня 2005, 14:20
Російські соратники радника президента України Бориса Нємцова здивовані тим, що його критика курсу нового українського уряду була неадекватно сприйнята в Україні і за її межами.

"Нємцова покликали радити - от він і радить. І радить правильно - якщо такий соціалістичний курс уряду буде продовжуватися, російський бізнес з України піде", - сказав член федеральної ради СПС Борис Надєждін.

Російський олігарх Борис Березовський, видачі якого вимагає Генпрокуратура РФ, в інтерв'ю українській газеті "Сегодня" назвав Нємцова "п'ятою колоною", яка намагається "вбити клин" між президентом Віктором Ющенком і його прем'єром Юлією Тимошенко.

"Це нісенітниця собача - ніякий клин Нємцов не вбиває, а просто виконує свої обов'язки. Чия би корова мукала, а Березовського мовчала. Не Нємцов, а саме Борис Абрамович займався всілякими "розводками" у 90-і роки", - додав Надєждін.

"У нас у Росії радник президента Андрій Ілларіонов радить урядові в набагато більш радикальних формах - і ніхто не ображається, і Березовський мовчить", - провів паралель Надєждін.

Український прем'єр-міністр днями, спілкуючись з журналістами, відреагувала на багаторазову критику Нємцова на її адресу, пов'язану з переглядом підсумків приватизації і регулюванням цін.

"Ця істерія говорить про те, що порушені серйозні комерційні інтереси. Якщо зачіпаються комерційні інтереси, то кричать політики. Я мало звертаю на це уваги. Український народ може відрізнити критику від заангажованого вереску, що не має наслідків", - сказала Тимошенко на адресу Нємцова.

"Тимошенко - яскрава жінка, і реагує настільки ж яскраво", - знайшов лідер СПС Микита Бєлих пояснення емоційної реакції українського прем'єра.

Бєлих вважає цілком нормальними робочі розбіжності між Ющенком і главою його уряду, що склали змушений тандем заради перемоги "помаранчевої революції". І тим більше не вважає першопричиною цих розбіжностей поради Нємцова.

"Нємцов як радник президента Ющенка не може мовчати про те, що інвестиційний клімат не покращиться від спроб держави регулювати ціни. Ми в Росії це вже пройшли і знаємо, що результат таких кампаній передбачуваний", - сказав Бєлих.

Сам Борис Нємцов, за повідомленням прес-служби СПС, перебуває в короткостроковій відпустці і недоступний.

Новини-Україна

Читайте також:

Березовський захистив Тимошенко від лобіста Нємцова

Тимошенко "наїхала" на істеричного радника Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування