Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма підставив Тимошенко

П'ятниця, 10 червня 2005, 14:38
Проблеми із забезпеченням України газом не є наслідком протистояння між Києвом і Москвою, а свідчать про зраду національних інтересів з боку попередньої влади, вважає прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Я не думаю, що це якесь політичне протистояння між Україною і Росією. Я не хотіла, щоб ми будь-що так розглядали. Я хочу, щоб ми із Росією були партнерами. А просто попереднє керівництво України зраджувало і економічні, і національні інтереси України. І, як наслідок, - це баланс забезпечення України газом у 2005 році", - сказала Тимошенко в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Пулави (Польща).

"Таку спадщину ми одержали від попередньої влади стосовно балансу газу, що нам доведеться ще досить довгий час наводити порядок", - сказала прем'єр.

Раніше "Газпром" заявив про намір відмовитися від бартерних розрахунків у взаєминах з Україною і підвищити ціну на газ з $50 до $160 за 1 тис. кубометрів.

Крім того, широкий розголос одержала інформація про безуспішні спроби "Газпрому" повернути з українських ПСГ 7,8 млрд. кубометрів газу, що знаходилися там напередодні осінньо-зимового періоду 2004-2005 років.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування