Ющенко не дозволив переїхати МОЗ в "Охматдит"

П'ятниця, 10 червня 2005, 14:56
Президент Віктор Ющенко дав доручення скасувати наказ про переїзд міністерства охорони здоров'я до приміщень дитячої лікарні "Охматдит".

Про це в п’ятницю повідомив заступник держсекретаря Маркіян Лубківський.

"Враховуючи той негативний суспільний резонанс, який мало рішення міністра, президент України прийняв рішення щодо відміни цього наказу", - зазначив Лубківський.

За його словами, наказ, підписаний головою МОЗ, "пішов у розріз із відповідним розпорядженням Кабінету міністрів України від 23 квітня 2005 і 14 травня 2005 року щодо передачі до сфери управління міністерства охорони здоров'я приміщення по вулиці Щорса і частину будинку по Кловському узвозу".

На питання щодо переїзду секретаріату до будівлі МОЗ, Лубківський зазначив, що переїзд триватиме рік чи два.

Міністерство охорони здоров'я, яке зараз знаходиться в Маріїнському парку, має найближчим часом звільнити свої приміщення для переїзду туди секретаріату президента Ющенка.

За планом, воно має переїхати до різних будинків в Києві. Міністр охорони здоров'я видав наказ про переїзд частини міністерства в "Охмадит", що викликало критичну реакцію багатьох політиків.

Відповідаючи на запитання щодо доцільності розташування резиденцій закордонних держав на українській території, Лубківський зазначив, що "Україна вітатиме розміщення не лише резиденцій президента дружньої нам Росії, а й інших глав держав, які побажають розміститися в Криму".

Лубківський пояснив, що це в тому числі дає можливість неформального спілкування президента України з його колегами.

У свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко додала: "Ми будемо залюбки надавати резиденції, які зараз є в розпорядженні держави".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...