Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук радить Ющенку сидіти на місці Блюхера. Справи Ківалова і Бакая його не лякають

П'ятниця, 10 червня 2005, 17:21
Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє, що не тиснув на членів Центрвиборчкому під час виборів президента.

"Я особисто, Віктор Медведчук, ні на кого не тиснув з приводу виборів-2004, в тому числі на членів ЦВК", - сказав він на прес-конференції.

Так Медведчук прокоментував слова генпрокурора Святослава Піскуна, що вони починають висувати звинувачення членам ЦВК, "а там, під час слідства ми дізнаємось, хто їм давав вказівки".

За словами Медведчука, якщо йому висуватимуть такі претензії, то "реакція буде відповідною". "Я абсолютно спокійний", - додав Медведчук.

Він сказав, що йому взагалі невідомо, хто на кого тиснув під час виборів.

Медведчук також відкинув свою причетність до оборудок Державного управління справами часів Ігоря Бакая.

"Адміністрація президента не мала ніякого стосунку до ДУС, хоча чомусь поширюється думка, що це була її складова. Такого не було за моїх часів чи керівництва АП Володимиром Литвином", - сказав Медведчук.

"Тому і моїх підписів там (під угодами про відчуження держмайна) не могло стояти, бо це не моя парафія і не мої повноваження", - додав Медведчук.

Він додав, що по справі Бакая відповідь про склад злочину у його діях має дати суд.

Водночас Медведчук назвав справи проти Івана Різака і Бориса Колесникова "політичними". "Вони ганебно завершаться для тих, хто їх ініціював, і це станеться – або через кілька місяців, або років".

Медведчук звинуватив владу у нехтуванні презумпцією невинуватості. "Я як юрист не можу не сказати, що розвинувся правовий нігілізм, влада називає винних до рішення суду, порушуючи презумпцію невинуватості".

Присутній на прес-конференції лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук обурився діями міністра охорони здоров'я Миколи Поліщука, який до пікетників з прапорами СДПУ(о) сказав, що це "злочинна партія".

"Якщо б він назвав п’ять-десять прізвищ, то його ще можна було б не виправдати, але хоча б зрозуміти. А так у нас в партії 378 тисяч членів. І що, всі злочинці?", - сказав Кравчук.

Кравчук також сказав, що готує "відповідні документи до Ради Європи" про переслідування опозиції. "Якщо це при мовчанні президента і вседозволеності його команди не припиниться, я змушений буду звернутися до світової громадськості".

Кравчук додав, що "наші дії щодо "Охмадит" завершилися успіхом" – оскільки Ющенко дав доручення Міністерству охорони здоров'я скасувати наказ про переїзд у той будинок.

"Якщо радянська влада передавала ці приміщення дітям, а націонал-патріотична забирає у дітей, то у нас цікава держава і цікаві керівники", - додав Кравчук.

Медведчук також розкритикував намір президента Ющенка переїхати з секретаріату президента на Банковій. "Є багато проблем в економіці, соціальній сфері, щоб займатися ними, а не вирішувати, де і як вони будуть сидіти".

Медведчук сказав, що "у приміщенні на Банковій були робочі місця легендарних людей, які щось значать для історії Радянського Союзу і теперішньої України – Блюхера, Ватутіна, Єременка...".

"Українська правда"

Читайте також:

Генпрокуратура готує обвинувачення Ківалову?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...