Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук невдоволений кавалеристами Ющенка, двома Зінченками і трьома Тимошенко

П'ятниця, 10 червня 2005, 18:02
Екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук вважає, що при новій владі органи влади дублюються ще сильніше, ніж за часів Леоніда Кучми.

"Якщо раніше говорили про два уряди – Кабінет міністрів і адміністрацію президента, то тепер таких урядів троє – ще додалася і Рада національної безпеки", - сказав Медведчук на прес-конференції в п’ятницю.

"А після розширення повноважень кабінету президента, то у нас тепер ще і два секретаріати президента – власне секретаріат і ще кабінет президента", - додав Медведчук.

Медведчук також попередив про неможливість скасувати політреформу за допомогою Конституційного суду.

"Зараз у нас новий зміст Конституції, і Конституційний суд не може ревізувати текст Основного закону. У Конституційного суду є повноваження давати експертні висновки по проекту Конституції, але не щодо основного тіла Конституції", - додав Медведчук.

Він також сказав, що не може бути претензій щодо процедури ухвалення змін до Конституції. "Існує, принаймні, вісім рішень Конституційного суду про те, що процедура ухвалення законів є внутрішнім питанням парламенту".

Медведчук також звинуватив нову владу у тому, що "у неї немає стратегії соціально-економічного розвитку" і що "кавалеристська політика наскоків у євроінтеграції призвела до істотного погіршення відносин з Росією".

"Дві рукотворні кризи – бензинова, і газова, яка насувається – відкинуть Україну у розвитку на багато років назад", - сказав Медведчук і додав, що має на увазі намір Росії підвищити ціни на газ з 50 до 160 доларів за тисячу кубометрів.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко розширив повноваження своєї канцелярії


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування