Литвин пропонує не гризти "кістку" Безсмертного, а думати про насущне

П'ятниця, 10 червня 2005, 19:42
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що розмови про масштабні реформи в Україні відволікають увагу від рішення насущних проблем.

Про це він сказав журналістам у п’ятницю, перебуваючи з робочою поїздкою в Одеській області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Литвин відзначив, що "сьогодні усі живуть чеканням виборів, а щоб не звітувати про результати роботи".

"Владі потрібно не партії створювати, а займатися виконанням задач, які стоять", - сказав він, додавши: "Говоримо про реформи, маємо на увазі місце в списку, а потім невідомо, чи будемо їх виконувати".

"Складається враження, що коли ми не знаємо, що робити, говоримо про реформи. Кинули нам кістку - проведення адміністративно-територіальної реформи, і ми всі дружно її гриземо", відзначив Литвин.

Крім того, Литвин спрогнозував, що після парламентських виборів від 127 партій, зареєстрованих в Україні, "залишиться до тридцяти".

"На наступному етапі вони (партії), можливо, принесуть користь Україні", додав він, повідомляє прес-служба парламенту.

Під час зустрічі Литвин проаналізував також економічну і політичну ситуацію в державі, яку він охарактеризував як "стабільну в своїй нестабільності".

Нестабільність, за його словами, обумовлена як процесом зміни еліт в Україні, так і процесами, які відбуваються на пострадянському просторі.

Щодо адміністративно-територіальної реформи, Литвин зазначив, що не можна обговорювати документ, який не прийнятий Кабміном і не внесений на розгляд парламенту.

"Таке рішення повинна прийняти Верховна Рада", - вважає спікер.

Спікер також висловив думку про те, що зміни в Україні можливі тільки після виборів, а до цього "будуть тільки намагатися сподобатися".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування