Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" не крав газ у Росії, це комплекси Тимошенко

Субота, 11 червня 2005, 11:32
Колишній голова "Нафтогаз України" Юрій Бойко стверджує, що в українських підземних сховищах зберігаються повні обсяги закачаного туди російського технологічного газу.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC, коментуючи звинувачення російських депутатів у зникненні в Києві більше 7 мільярдів кубометрів газу.

У відповідь на звинувачення прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що у зникненні газу винна попередня влада, Бойко висловив думку, що заяви прем'єра обумовлені історією її діяльності.

"Напевно, справа не в моїй скромній особистості, а в тому, що прем'єр-міністр звикла з кимось воювати. Треба визнати, що влада поводилася з нею досить жорстоко, і якась образа в неї існує. Тому вона весь час шукає ворогів, і хто там під рукою є, того і призначає ворогами", - сказав він.

Колишній голова "Нафтогазу" твердить, що Київ не зможе нівелювати наслідки підняття цін на російський газ паралельним підняттям тарифів на його прокачку, оскільки зростуть і тарифи на прокачку туркменського газу для України.

Бойко також заявив, що теоретично Росія може пропонувати підвищення цін, оскільки у договорі про транзит газу українською територією до 2013 року ціни дійсно не прописані, а визначаються щорічними протоколами.

Підвищення цін, за словами Бойка, фактично зруйнує всю систему газових домовленостей між Україною та Росією. А тому, каже екс-керівник "Нафтогазу", українська влада має вправно провадити переговори.

"До цього ми вели переговори таким чином, що ми отримували найдешевший газ. Таке ж завдання і зараз. Це діло - як ми займемо позицію. Росія таким же чином має інтерес до нас, як ми до неї. І тому у нас немає ніякої нерівності, у нас є паритетні відносини", - вважає Бойко.

Читайте також:

Поки Ющенко стояв на Майдані, у Росії зникли 7,6 млрд кубометрів газу

Соратники Жириновського обвинувачують Україну у викраденні газу

Російський газ в Україні не зникав

Тимошенко натякає, що при Кучмі вкрали російський газ

Путін поговорив з Ющенком про газ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...