Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Говорити з росіянами про газ поїхав... Мороз

Субота, 11 червня 2005, 11:58
Голова Соцпартії Олександр Мороз у п’ятницю з робочою поїздкою відвідав Москву, де зустрівся з головою правління РАО Газпром Олексієм Міллером.

Як повідомляє прес-служба Соцпартії, під час зустрічі йшлося про необхідність забезпечення прозорих економічних взаємин при поставці в Україну російського та туркменського газу, умови функціонування підприємства РосУкренерго, перспективи використання транзитної мережі в Україні.

Міллер окремо висловився щодо колізії, яка стосується використання так званого буферного газу, що зберігається в українських
газосховищах (яка активно обговорюється в українському уряді).

В цілому голова правління РАО Газпром підтвердив позицію російської сторони щодо переведення всіх компонентів міждержавних взаємин у відповідній сфері на
економічну основу, відмову від бартеру.

Мороз при цьому висловив думку щодо необхідності проведення ретельних розрахунків, аби співпраця на газовому ринку була взаємовигідною, відзначає прес-служба.

Учасники розмови погодилися з необхідністю таким чином вибудовувати співробітництво у сфері енергоносіїв, щоб вона забезпечувалася винятково на прагматичних, юридично та фінансово обґрунтованих засадах, без суб’єктивних та інших нашарувань.

В цьому сенсі визнано необхідність прискорення підготовки відповідних угод та контрактів, що досі не укладені, відзначає прес-служба.

В ході поїздки до Москви також відбулися зустрічі Мороза з членами уряду Росії – міністром транспорту Ігорем Лівітіним і міністром сільського господарства Олексієм Гордєєвим.

Під час зустрічей обговорювалися питання розвитку взаємовигідного
співробітництва, зміцнення партнерських зв’язків для захисту вітчизняних товаровиробників.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування