Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кияни хочуть поговорити про палац для Ющенка

Субота, 11 червня 2005, 13:40
Більшість киян вважає, що питання будівництва чи реконструкції адміністративного будинку для президента України повинно виноситися на широке громадське обговорення.

Такі дані опитування, проведеного шляхом телефонного інтерв’ю серед 939 жителів столиці соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення "Дзеркала тижня".

Відповідь "Обов’язково потрібно проводити громадське обговорення" дали 61% громадян. 33% вважали обговорення необов’язковим. Інші вагалися з відповіддю.

На питання, хто має приймати рішення щодо доцільності будівництва і витрат на нього, 47% відповіли, що це має робити парламент. Ще 14,4% киян вважають, що рішення має приймати Кабмін, і 13,4% залишають це право президенту. При цьому 11% вагалися з відповіддю і 14% не знайшли серед запропонованих прийнятного для себе варіанту.

Проте, якщо рішення органів влади та громадська думка з приводу будівельних або реконструкційних планів не збігатимуться, влада має прислухатися до громадської думки та змінити своє рішення.

Таку відповідь дали 61,1% опитаних. 15,8% вважають, що влада може не змінювати свого рішення, але при цьому має проводити інформаційну кампанію, яка пояснює необхідність будівництва. 13,7 відсотка відповіли, що влада може приймати рішення, яке вважає за потрібне й не обов’язково має прислухатися до громадської думки. Інші вагалися з відповіддю.

Як відомо, президент Віктор Ющенко висловив намір перенести свою резиденцію до Маріїнського палацу, а секретаріату президента – до приміщення міністерства охорони здоров’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування