СПУ вимагатиме від Тимошенко реприватизації заводу

Субота, 11 червня 2005, 14:18
Фракція Соцпартії ставитиме питання по виправленню ситуації на Чорноморському суднобудівному заводі перед прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це заявив перший секретар Політради СПУ Йосип Вінський за підсумками поїздки делегації народних депутатів від Соцпартії до Миколаєва для вивчення стану справ на ЧСЗ.

За словами Вінського, цю проблему буде обговорено на засіданні фракції соціалістів із врахуванням інформації, отриманої на місці.

"Фракція прийме своє рішення з цього питання, а потім ми зі своїми пропозиціями зустрінемося з прем'єр-міністром, і будемо ініціювати вирішення цієї проблеми на урядовому і державному рівні", - заявив Вінський.

"Головне питання, яке ми поставили керівництву підприємства, полягає в наступному: чому немає кораблів, які будуються на цьому заводі, і чому вони не з'явилися до теперішнього часу? Виразної відповіді на це питання від керівництва заводу ми не отримали", - підкреслив депутат, розповідаючи про зустріч з керівництвом ЧСЗ, на якій був присутній один із співвласників підприємства Олег Чуркін.

Говорячи про можливість повернення підприємства в держвласність, Вінський зазначив: "Сьогодні є позови в суд, вони ініційовані Миколаївською обласною прокуратурою і підтримані Фондом держмайна України. Вони направлені на одне: щоб виконувалися умови приватизації, які вказані в договорі про приватизацію. Це абсолютно законний і легітимний шлях вирішення питання".

Миколаївський міський комітет СПУ зібрав уже понад 50 тисяч підписів миколаївців під вимогою повернути Чорноморський суднобудівний завод в державну власність у зв'язку з невиконанням нинішніми власниками їхніх інвестиційних зобов'язань та діяльність, спрямовану на занепад підприємства.

За інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті Фонду держмайна України, це відомство має намір повернути в державну власність пакети акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод".

Фонд держмайна підтримав позовні вимоги прокуратури Миколаївської області про розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій ДАХК "ЧСЗ" і про повернення акцій в державну власність. Останньою перевіркою встановлено невиконання умов договору купівлі-продажу в частині виконання вимог колективного договору. Інші зобов'язання власником пакету акцій виконуються.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...