Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин набиває собі ціну. Партія Ющенка піде на вибори сама?

Субота, 11 червня 2005, 15:20
Партія Віктора Ющенка "Народний Союз Наша Україна" готова в разі недосягнення домовленостей з партнерами по блоку іти на парламентські вибори 2006 року самостійно.

Про це сказав лідер фракції "Наша Україна" у Верховній Раді Микола Мартиненко в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в суботу.

"Насправді більшість наших партійців не вбачають нічого поганого в тому, щоб іти на вибори самостійно. Ми до цього готуємося й, у разі чого, в позитивному результаті не сумніваємося. Самостійної кампанії "НУ" не боїться", - сказав він.

В той же час Мартиненко висловив упевненість, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не повернеться в опозицію.

"Ні, не повернеться. І у мене, повірте, є всі підстави так говорити. До виборів нинішній Кабмін залишиться в колишньому складі", - сказав він.

"Природу подібних чуток пояснити нескладно: діяльність органів влади стала більш прозорою, і будь-які дискусії в цьому середовищі, як вже говорилося, трактуються громадськістю (до речі, не без допомоги журналістів) як серйозні розбрати, що доводять ледве не до розколу", - пояснив депутат.

Він також висловив думку, що спікер Володимир Литвин "набиває собі ціну" перед виборами.

"Деякі потенційні члени блоку ще дозволяють собі озвучувати речі, які, на їхню думку, здатні підняти переговорну планку", - сказав він на питання про публічні висловлювання Литвина.

На питання журналіста, чи можна сказати, що спікер набиває собі ціну, Мартиненко відповів: "Формулювання спрощене, але суть така".

Коментуючи заяву спікера про доцільність відмови президента від лідерства в НСНУ, депутат висловив думку, що Литвин був у поганому гуморі.

"Вважаю, Володимир Михайлович був просто в поганому гуморі, коли це говорив", - сказав Мартиненко.

Він також згадав часи, коли Литвин очолював адміністрацію президента. "Він тоді також Кучмі радив: "Леоніде Даниловичу, будьте над процесом". Мовляв, політсили, вони самі по собі, гарант за них відповіді не несе. Досить із нас таких президентів!", - сказав депутат.

"Подивіться на Захід! Там практика дистанціонування лідера від власної партії просто неприпустима. А наша партія - вона родом із Майдану, її не придумували штучно, в кабінетах", - наголосив він.

"Українська правда"

Читайте також:

ЛИТВИН ПРОТИ, ЩОБ ЮЩЕНКО ОЧОЛЮВАВ СВОЮ ПАРТІЮ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування