Менеджери Суркіса бояться, що Григоришин забере їхні реєстри

Субота, 11 червня 2005, 15:31
Найближчим часом може бути зроблена спроба силового захоплення систем реєстрів ВАТ "Прикарпаттяобленерго", "Львівобленерго", "Чернігівобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго".

Про це агентству УНІАН повідомила акціонер ВАТ "Полтаваобленерго" Олена Темченко.

Зокрема, за її даними, з 13 по 17 червня 2005 року заплановано рейд представників силових структур в Дніпропетровську на вул. Леніна, 8-10, за юридичною адресою Головного офісу реєстратора ТОВ "Інтер-Сервіс-реєстр", який здійснює ведення систем реєстрів вищезгаданих обленерго.

Як уточнила Темченко, за інформацією, яка є у неї, "до запланованого захоплення має відношення російський бізнесмен Костянтин Григоришин".

Крім того, у розпорядженні УНІАН є лист від групи акціонерів ВАТ "Львівобленерго" до президента Віктора Ющенка щодо ситуації, яка склалася навколо системи реєстру даної енергогенеруючої компанії.

Зокрема, в листі також сказано про те, що наступного тижня з боку УБОЗ планується силове захоплення реєстратора ТОВ "Інтер-сервіс-Реєстр" в місті Дніпропетровську. Акціонери компанії просять президента втрутитися в ситуацію і допомогти запобігти можливому силовому захопленню реєстратора.

Акціонери закликають президента взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася на фондовому ринку щодо провідних енергетичних компаній України.

У листі також висловлюється занепокоєння "діями державних органів, які можуть за один підпис на вигаданій постанові визнати загубленою систему реєстру нашого підприємства і позбавити нас законних прав власності".

12 і 13 квітня управлінням МВС України в Києві було проведено обшук приміщень київської філії "Інтер-сервіс-Реєстр", в результаті якого "документів із систем реєстрів ВАТ "Прикарпаттяобленерго", "Полтаваобленерго", "Львівобленерго" і "Чернігівоблэнерго" в Київській філії знайдено не було".

19 травня Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку щодо ТОВ "Інтер-сервіс-Реєстр" було винесено ухвалу, яка встановлює факт втрати систем реєстрів іменних цінних паперів вищезгаданих обленерго. Натомість Держкомісія поклала обов'язки реєстратора цих компаній на ТОВ "Об'єднаний фондовий реєстратор".

Після цього ТОВ "Інтер-сервіс-Реєстр" подала позовну заяву в Господарський суд м.Києва про необхідність відміни ухвали Держкомісії. Згідно з поясненням реєстратора, системи реєстрів акціонерів енергетичних компаній не є втраченими, а були передані в головний офіс ТОВ "Інтер-сервіс-Реєстр" (м. Дніпропетровськ).

Пізніше правління всіх чотирьох обленерго заявили, що інформація про втрату систем реєстрів акціонерів товариств не відповідає дійсності. У компаніях вважають, що при прийнятті постанови Держкомісія не врахувала пояснень, наданих реєстратором.

У лютому відбулося силове захоплення компаній "Полтаваобленерго" і "Прикарпаттяобленерго", яке експерти пов'язували з Григоришиним, але на цих підприємствах так і залишилися менеджери, близькі до Григорія Суркіса. Також йшлося про можливість захоплення "Львівобленерго", "Чернігівобленерго",
"Сумиобленерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування