Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НДП розчарувалася в Тимошенко

Субота, 11 червня 2005, 16:45
Народні депутати від Народно-демократичної партії на чолі з її лідером Валерієм Пустовойтенком мають намір відкликати свої підписи під програмою уряду "Назустріч людям".

Про це Пустовойтенко заявив у суботу в Києві на прес-конференції по закінченні засідання політради партії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що кроки назустріч людям уряд не робить, хоча їх декларує", - сказав він, підкресливши, що це рішення є політичним.

Пустовойтенко повідомив, що він висунув ряд пропозицій партії, зокрема, кадрових, на зустрічі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, однак уряд до них не прислухався.

"Ми сподівалися, що зусилля влади будуть спрямовані на консолідацію суспільства, однак цього не сталося", - підкреслив він. Лідер НДП також акцентував увагу на тому, що в країні проходить "люстрація з політичним ухилом", і "наші люди залишилися безробітними".

"Мені соромно, що ми до кінця не можемо захистити сьогодні наших однопартійців, і будемо продовжувати цю роботу", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що стосується порушення Генпрокуратурою кримінальної справи в зв'язку з наданням НДП фінансової допомоги з боку "Укрзалізниці" під час президентських виборів 2004 року, Пустовойтенко сказав, що прокуратура до партії претензій не має.

"Прокуратура ніяких кримінальних справ проти НДП не порушувала. Порушено справу по "Укрзализниці". "Укрзалізниця" переводила кошти для НДП. І такі кошти були перераховані торік - 650 тис. грн.", - сказав він.

Лідер партії повідомив, що ці кошти, як це передбачено законом про політичні партії, НДП повернула в бюджет самостійно, ще під час звітного періоду. За словами Пустовойтенка, звіт робиться на 1 квітня кожного року.

Як повідомлялося, фракція НДП у Верховній Раді була розпущена в квітні нинішнього року, оскільки в її складі було менше визначених регламентом 14 депутатів. Після цього Пустовойтенко заявляв про намір вирішити питання про відновлення фракції.

Читайте також:

НДП посварилася з партією Януковича через Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування