Луценко дасть міліціонерам житло, гроші й освіту

Субота, 11 червня 2005, 17:50
Міністерство внутрішніх справ розробило програму соціальних пріоритетів для працівників правоохоронних органів.

Відповідний проект під умовною назвою "Соціально-професійний контракт співробітника органів внутрішніх справ" був презентований у суботу на круглому столі за участю міністра Юрія Луценка.

Планується, що термін чинності контракту охоплюватиме 20 років й передбачатиме створення банку службового житла МВС, можливість отримання накопичувального страхування співробітниками міліції та гарантування їх дітям місць державної форми навчання в системі утворення МВС.

Зокрема, при підписанні контракту співробітники міліції зможуть одержати службове житло, кошти за яке буде виплачувати міністерство.

Водночас, якщо співробітник міліції звільниться, прослуживши більше 10 років, він зможе викупити у банку ту частину житла, за яку недоплатила держава.

При цьому контракт з міліціонером укладається через перші 18 місяців його служби в органах внутрішніх справ. Після закінчення 20-річної служби житло переходить в особисту власність працівника міліції.

Водночас працівники міліції, які вже мають власне житло, зможуть користуватися іншими соціальними гарантіями (страхування, освіта для дітей), а також поліпшувати свої житлові умови за допомогою Банку службового житла.

Представники фінансових кіл підтримали також ідею запровадити систему накопичувальних страхових полісів для міліціонера, повідомляє управління зв’язків з громадськістю МВС.

Вона передбачає, що за умов бездоганної служби працівник при виході на пенсію отримувати від 18 до 120 тисяч євро в залежності від ступеню ризику професійної діяльності та рівня просування по службі.

Метою проекту МВС називає підвищення якості відбору кандидатів на службу в органах внутрішніх справ, зменшення плинності кадрів, викорінення проявів корупції в ОВС, підвищення престижності та привабливості міліцейської професії.

В результаті зустрічі була досягнута домовленість керівництва МВС з представниками банківських та страхових структур про створення спільної робочої групи, яка має найближчим часом зробити відповідні експертні оцінки проекту і запропонувати механізми його реалізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування